Iben Kellermann driver Kellermanns Café på Teglholmsgade 36, hvor hendes farverige familiefortælling med moren Lone Kellermann fortælles fra vægge og whiskeyflasker.

Historier fortælles på Kellermanns Café

HOS KELLERMANNS. Ikke langt Lone Kellermanns Vej på Sluseholmen ligger Kellermanns Café, som datteren Iben Kellermann driver. Her er der både mad, musik og gode historier fra en farverig familie.

Tekst og foto Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

MUSIKCAFÈ: »Billedet her viser Christianias fem års fødselsdag, hvor min morfar og min mor sang på skift. Min morfar sang viser om det gamle København, og min mor sang Christianiasange. Nedenunder hænger et billede af min far, som spillede med i en italiensk film sammen med Elisabeth Taylor. Det sidste billede forestiller min mormor, som syede kostumer på Det Kgl. Teater i 40 år.«

Fødderne er kun lige trådt ind ad døren til lokalet på Teglholmsgade 36, før historierne vælter ud fra væggene. Fortælleren hedder Iben Kellermann, og hvis det navn ringer en klokke, så er den god nok. Ibens mor var blues- og rocksangerinden Lone Kellermann, og morfaren var sangeren Hans Kellermann.

Et ægte caféeventyr

Lokalet er dog langtfra en privat dagligstue fuld af familiære minder. Her driver Iben nemlig Kellermanns Café.

»Jeg havde fast arbejde, fri hver weekend, tidligt fri om fredagen og pension, men det har altid været en drøm at være selvstændig med gadesalg, altså hvor folk kunne komme ind fra gaden. Det skulle være ved vandet, hvor solen står på hele dagen. Det kan man jo ikke ligefrem sige, jeg har fået her, men der kommer dog en kanal ind på et tidspunkt, jeg ved bare ikke hvornår. Og solen kommer her omkring klokken 17.30,« fortæller hun.

Caféeventyret begyndte, da Iben Kellermanns søn fandt lokalet på Teglholmsgade, hvor hun besluttede at tage chancen som selvstændig.

»Jeg er hoppet ud i det her sted med bind for øjnene. Der er koncert hver måned, og i juni har jeg hele tre koncerter. Så bliver det juli, hvor jazzfestivalen begynder, og der har jeg otte koncerter. I forhold til maden, har jeg valgt, at lave det, jeg godt kan lide, men jeg har også måttet arbejde mig lidt ind på Teglholmen,« fortæller Iben Kellermann.

Udover maden og musikken emmer lokalet af hjemlig hygge med alle familiebillederne og minderne på væggen. Fra Lone Kellermanns platinplade til et diplom, som Iben Kellermann vandt, da hun deltog i en konkurrence for piberygere. Hun holdt piben i live i 35 minutter og 40 sekunder. Og så er der den blå whiskeyflaske på bardisken, som bærer navnet Lone Kellermann:

»På et tidspunkt gav whiskeyproducenten Chivas min mor en flaske med hendes eget navn på, jeg kender ikke historien bag, men det er hende, der har drukket den. Det kunne hun ikke være bekendt, hun kunne godt have gemt en lille smule,« konstaterer datteren

Kig selv forbi og få flere historier, en god bid mad og lidt lækker musik.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nu kan svaneungerne gå op i deres rede

Nu kan svaneungerne gå op i deres rede