Marianne Vestergaard Nielsen modtager ¿Den Gyldne Mikrofon¿ af sidste års vinder Hanne Skipper. Foto: Lars Vibild

Foredrag om et liv som banan vinder den gyldne mikrofon

Marianne Vestergaard Nielsen henrykkede publikum ved VM i foredrag med sit liv som en kvinde i Danmark med koreanske rødder.

Marianne Vestergaard Nielsen vandt i søndags VM i foredrag. Valby-mesterskaberne forstås.

Marianne Vestergaard Nielsen var både dommernes og publikums foretrukne fortæller i foredraget ’Mit liv som banan’, der var titlen på foredraget – om at være gul udenpå og hvid indeni.

Marianne Vestergaard Nielsen er født i Korea, men har levet hele sit bevidste liv i Danmark.

»Det var en skøn og meget humoristisk fortælling – om omgivelsernes forventninger til, hvilken plads det eksotisk fremmedartede burde have for identitetsfølelsen. Der blev holdt et spejl op foran publikum, og massevis af refleksioner blev sat i gang,« står der i en pressemeddelelse fra arrangørerne af mesterskaberne.

Finalen blev noget af et tilløbsstykke, og flere stole måtte stilles frem i de sidste mnutter inden start, da salen i Valby Kulturhus blev fyldt til bristepunktet.

Dommerne var de velkendte tv-værter Jes Dorph-Petersen og Peter Kær samt direktøren for bookingbureauset Athenas, Søren Kristensen. Anders Stahlschmidt var konferencier, mens Timotheuskirkens Jesper Engholm bød velkommen.

Sidste års valbymester Hanne Skipper overrakte trofæet ’den gyldne mikrofon’ til vinderen, gav hende mange gode ord med på vejen – og spåede hende en virkelig god karriere som foredragsholder. Det vil hovedpræmien hjælpe med til – et års optagelse i Athenas prestigefyldte katalog.

Tillægspræmien er to betalte foredrag i Valby.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nedbrud eller opbrud i kulturlivet

Våbenfund i ungdomsklub