10-årige Alma Bordal Schmidt starter en fantasy læseklub på Sydhavnen Bibliotek. Foto: Benedicte Lorenzen

10-årig læsehest: Bøgernes magiske verden er for sej

FANTASTISK FANTASY. 10-årige Alma Bordal Schmidt fra Sydhavnen elsker at læse fantasybøger, hun mangler dog nogle at tale med bøgerne om bagefter, og derfor har hun nu lavet sin egen fantasy-læseklub på Sydhavnen Bibliotek.

LÆS MED: En magisk verden folder sig ud, så snart 10-årige Alma Bordal Schmidt åbner de populære bøger om troldmandslærlingen Harry Potter. En verden, der ofte er mere spændende, end den her verden, fortæller hun:

»Jeg kan godt lide at læse om fantasyverdenen, fordi den er helt anderledes end den normale verden, og så sker der mange flere spændende ting. Der kan for eksempel være nogle sjove dyr med, og der kan være masser af magi. Jeg synes, det er sejt med sådan en magisk verden,« fortæller Alma Bordal Schmidt.

Læsning rundt om bordet

Hun har kunnet læse, siden hun var seks år, og da hun blev ni, begyndte hun sådan for alvor at fordybe sig i fantasygenrens magi.

Og det her med glæden ved at læse kommer bestemt ikke udefra, det er faktisk noget, de gør rigtig meget derhjemme, fortæller mor Sidse Bordal:

»Vi har altid læst meget i familien. Vi har sådan en tradition med, at vi læser efter aftensmaden hver aften, og det sætter gang i nogle gode samtaler,« siger hun.

Læsevenner søges

Alma Bordal Schmidts store glæde ved bøgerne deles dog ikke altid i helt så høj grad af vennerne, og derfor savner hun af og til nogle andre børn at tale om bøgerne med.Sådan en udfordring er dog til at for blive løst, og det satte den 10-årige læsehest sig for at gøre kort før jul:

»Jeg følte, jeg var den eneste, der kunne lide at læse, og jeg ville gerne have nogle andre at læse med, så jeg spurgte min mor, om man ikke kunne starte en læseklub eller sådan noget, og så sagde min mor, at jeg kunne prøve at skrive til biblioteket og spørge, om de ville hjælpe,« forklarer hun.

Læs med

Alma Bordal Schmidt bor i Sydhavnen med sin mor og lillesøster, og derfor var det Sydhavnen Bibliotek, der modtog hendes forslag om at starte en læseklub. Et idé, biblioteket straks var med på.

Det betyder med andre ord, at læseglade børn i 4.-6. klasse nu kan melde sig til Fantasy-læseklub på Sydhavnen Bibliotek. Læseklubben mødes første gang 5. marts klokken 15.10 og en time frem. Læseklubben vil herefter mødes hver fjerde tirsdag, og der er plads til seks-otte medlemmer.

»Tanken er, at man læser en bog, og så taler man om den bagefter, og hvis det så er en lidt længere bog, så kan man læse halvdelen til den ene gang og halvdelen til den næste. Eller måske bare bestemme sig for en side, man vil læse. Når vi skal vælge bøger, har biblioteket sagt, at de gerne vil hjælpe os med at finde bøger, eller også kan man selv komme med idéer til bøger, der er gode,« fortæller Alma Bordal Schmidt, der også foreslår, at man kan skiftes til at tage kage med.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så til hest – næste weekend skal tønden baskes på Amager

Kulturformand ærgrer sig over, at Frederiksberg blev forbigået