Arkivfoto: Rikke Milling

Din mening er vigtig: Lokaludvalg nedsætter borgerpanel

Kgs. Enghave Lokaludvalg vil høre de lokale borgeres mening om de lokale sager og opretter et borgerpanel.

De fleste lokaludvalg i København har etableret borgerpaneler i deres lokalområder. Nu er turen kommet til Kongens Enghave Lokaludvalg, der opretter et borgerpanel i Sydhavnen.

Alle borgere i Sydhavnen over 15 år vil modtage en invitation i deres e-boks, hvor de kan tilmelde sig via et link.

Borgerpanelet er et dialogværktøj, hvor lokaludvalget nemt og effektivt kan høre om de lokale beboeres holdninger til Sydhavnens udvikling og aktuelle sager i lokalområdet.

Borgerpanelet kommer til foregå via spørgeskemaundersøgelser, der sendes ud til borgerpanelsdeltagerne 3-5 gange om året.

Styrker dialogen

Det er Kgs. Enghave Lokaludvalg, som administrerer borgerpanelet og vælger emnerne for undersøgelserne. Det kan handle om alt fra nybyggeri, skoler, byrum og sociale forhold.

Borgerpanelet kan eksempelvis tages i brug, når Kgs. Enghave Lokaludvalg er høringspart i sager, hvor centrale forvaltninger og rådhusets politikere skal foretage beslutninger om udviklingen i bydelen.

»Med borgerpanelet vil vi styrke dialogen mellem Sydhavnens beboere og lokaludvalget. Konkret vil borgerpanelet fungere som et dialogværktøj, hvor lokaludvalget kan spørge ind til borgernes holdninger og oplevelser af bydelens udvikling,« siger lokaludvalgsformand Joan Røge

»Vi håber, at borgerne vil tage ideen til sig og melde sig til borgerpanelet. Det kommer ikke til afløse borgermødet og vores andre dialogskabende arrangementer, men vil fungere som et supplement der kan skaffe os en bedre viden om bestemte bydelsrelevante emner. Denne viden vil vi så bringe videre til politikerne på Rådhuset,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Junior fra Vesterbro vil på frimærke

Vågnede ved at sten fløj gennem ruden: »Nu vil vi flytte«