Kreaskole: »Her har voksne ingen adgang«

UTÆMMET SKOLE. Det er elever, der underviser elever, når indskolingen på Bavnehøj Skole flytter ind på Akademiet for Utæmmet Kreativitet i næste uge.

ALTERNATIV SKOLE: Taget er lige ved at lette på Enghavevej 82 B, da mere end 100 børn og unge synger fødselsdagssange på hver deres modersmål. På samme tid og i en pærevælling.

Lyder det lidt gøglet, så passer det meget godt. Fredag formiddag kiggede avisen nemlig forbi Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor eleverne tog imod de yngste elever fra Bavnehøj Skole.

For fire år siden indgik de to undervisningsinstitutioner et samarbejde, der går ud på, at AFUKS’s unge skal undervise de mindste elever fra Bavnehøj Skole. Det fortæller skoleleder fra AFUK, Stine Pilmark:

»Det går ud på, at AFUKS elever på artistholdet, skateholdet, kulturpiloterne, vores visuelle værksted og vores køkken, underviser Bavnehøjbørnene fra 0.-3. klasse i en uge, hvor de har to timer hver dag med de forskellige børnegrupper. Det hele slutter så med en forestilling torsdag aften, hvor alle er på gulvet samtidig og viser det her fuldstændige vanvittige projekt, som bare virker, og der er ikke et øje tørt,« siger hun.

Kun for børn og unge

Denne fredag formiddag er eleverne samlet i AFUK’s store sal for at hilse på hinanden og lave gruppekampråb, inden det går løs med undervisningen i næste uge.

Tanken med samarbejdet er også at nedbryde nogle af de fordomme, der kan være om, at unge med ring i næsen eksempelvis er farlige. Eller at små børn er sure, når de faktisk bare er generte, forklarer Stine Pilmark. Og klasselærer i 0. klasse på Bavnehøj Skole, Anita Roman, supplerer:

»Mest af alt handler det om, at de kreative fag får taget et ordentligt spadestik i den her uge. Det er jo vildt kompetente unge mennesker, der underviser børnene, og det smitter af på hele projektet, at det er nogle, der brænder for det, de underviser i. Her har voksne ingen adgang. Vi står dog lige udenfor, hvis der skulle blive brug for hjælp,« forklarer hun og bliver snart afbrudt af et gedigent kampråb fra den fyldte sal.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fotografernes pletskud: Masser af fotos at kigge på

»Rising star« giver solokoncert