Lukningstruslen er væk fra Irma på Roskildevej, der dog stadig skal finde nye kunder. Arkivfoto: Michael Paldan

Sammenhold: Borgere redder deres lokale supermarked

OVERLEVER. I månedsvis har de faste kunder kæmpet for at redde deres lokale Irma på Roskildevej 148, der har haft en lukningstrussel hængende siden sidste år. I aftes kunne Coop’s øverste ledelse så melde, at butikken nu får lov at overleve

LETTELSE: Ramaskriget var højt og langvarigt, da Irmas ledelse sidste år meldte ud, at den lille butik på Roskildevej 148 skulle lukke, fordi indtjeningen var for dårligt. Så højt var ramaskriget, at det til sidst vandt gehør hos den øverste ledelse, der i april sidste år besluttede, at give den lille butik en ekstra chance på et halvt år.

Siden har de lokale kunder været særdeles aktive i håbet om at få fjernet lukningstruslen, et arbejde der skulle stå sin prøve tirsdag aften. Det fortæller Katja Hoffmann Barfod, der er med i den lokale styregruppe, der er gået forrest i kampen for at redde den lokale Irma:

»Vi var meget nervøse, da vi i aftes fik dommen, men det blev heldigvis vendt til lettelse, da ledelsen fortalte, at man nu har valgt at fjerne lukningstruslen. Vi er simpelthen så glade og stolte over, at vores hårde arbejde har båret frugt. Vi slog Coop, det havde vi godt nok ikke regnet med,« siger hun.

Der skal nye kunder til

Den glædelige nyhed fejrer styregruppen med et glas improviseret champagne i butikken på Roskildevej 148 i dag onsdag klokken 16.00, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Når glædesboblerne har lagt sig, er det dog tid til at se fremad, for de faste kunder ved godt, at det ikke nytter noget at hvile på laurbærene:

»Vi ved godt, at vi ikke er helt i mål med budgettet, så nu er vi i gang med at se på en masse tiltag, der kan lokke nye kunder til butikken,« forklarer Katja Hoffmann Barfod.

Og samme melding lyder fra Irmas salgsdirektør Jacob Elsborg:

»Vi har besluttet at køre butikken videre, fordi vi for nylig har skiftet ledelsen ud og investeret i forbedringer af butikken, og de bør have en fair chance for at gøre det til en sund forretning,« fortæller han og uddyber:

»Vi kan se, at de faste kunder handler mere og støtter op, men der er desværre også stadig folk, der falder fra, ligesom vi har brug for flere nye kunder. Til trods for det har vi dog fjernet den lukningstrussel, der hang over butikken, så den nu er på linje med vores øvrige butikker. Vi holder dog stadig butikken på Roskildevej under observation og følger dens udvikling.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Solidt nej til taxaer i busbanen

Gravearbejde på Gammel Kongevej starter i uge 11