Mohamed Tannoukhi (tv) og Asim Siddiqui driver virksomheden Integrity-X sammen med fem andre af Folehavekvarterets unge. De syv unge arrangerer gamingevents under navnet 'Gamers Galaxy', hvor alle er velkomne og alt overskud går til velgørende formål. Foto: Benedicte Lorenzen

Unge iværksættere: »Vi laver ikke ballade, bare fordi vi er fra Folehaven«

UNGDOMSLIV. Velgørenhed, fællesskab og gamingevents er ingredienserne i virksomheden Integrity-X, der drives af syv unge drenge fra Folehavekvarteret, som ønsker at vise andre sider af det kvarter, de alle er vokset op i.

IVÆRKSÆTTERÅND: Fordomme er der nok af i denne verden, og når det kommer til Folehavekvarteret er det ofte ord som udsat boligområde og ghetto, der bliver klistret på. Sådan oplever en gruppe af kvarterets unge drenge dog langtfra deres eget område. Tværtimod. Når de skal beskrive det Folehavekvarter, de har boet i hele deres liv, er det ord som fællesskab, der bliver fremhævet.

To af drengene er 17-årige Mohamed Tannoukhi og 16-årige Asim Siddiqui, der begge er opvokset i Folehavekvarteret og som for halvandet år siden var med til at starte virksomheden ’Integrity-X’, der arrangerer gamingevents.

Virksomhed vokser frem

Historien begyndte en eftermiddag i ungdomsklubben:

»En dag fik vi besøg af organisationen ’Mind Your Own Business’, som hjælper unge i udsatte boligområder med at starte egen virksomhed. De spurgte om, vi kunne have lyst til at prøve kræfter med det, og først havde vi det sådan, at det gad vi ikke. Da vi så hørte mere om, hvad det indebar, tænkte vi, hvorfor ikke bare prøve det for sjov. Herfra begyndte der at komme en masse skøre idéer til,« fortæller Asim Siddiqui og Mohamed Tannoukhi supplerer:

»Vi lagde ud med at idéudvikle på de første møder, hvor der kom en masse idéer på bordet. Vi drenge har altid mange gode idéer, og det har vi haft, siden vi var helt små, hvor vi har lavet mange skøre ting. Blandt andet var der en, der for sjov foreslog, at vi skulle udvikle varme underbukser, men processen med at vælge gik meget ud på at finde frem til noget, der interesserede os alle,« siger han.

Velgørende gaming

Den intense idéudvikling endte dog som bekendt langtfra med opvarmede underbukser, for de dengang 10 unge drenge var nemlig fælles om at elske gaming, og herfra var vejen til den endelige idé kort. Drengene ville lave en virksomhed, der arrangerer gamingevents. Undervejs var det dog også kommet frem, at flere af drengene gerne ville lave noget med velgørenhed, og så udviklede det sig hurtigt:

»Vi er endt med at arrangere events, hvor folk kan komme og spille eksempelvis Fortnite eller Counter-Strike. De penge vi tjener på turneringerne, giver vi så til velgørenhed, fordi vi ikke mener, at vi har brug for dem lige nu, så hvorfor ikke give dem til et godt formål,« siger Asim Siddiqui.

Fællesskab for alle

Virksomheden har de valgt at kalde Integrity-X, mens gamerarrangementerne går under navnet ’Gamers Galaxy’. Navnet til trods stræber Folehavens unge iværksættere efter at ramme en bred målgruppe, siger Mohamed Tannoukhi:

»Vores eventnavn er ‘Gamars Galaxy’, og så kan man jo tro, at det bare er et event for gamere, men vores virksomhed Integrity-X stræber mere efter, at vi gerne vil vise, at gaming er meget mere end bare at sidde i en kælder og spise pizza og drikke energidrikke. Vi vil gerne vise, at der faktisk også er et socialt aspekt i det,« siger han og uddyber:

»Med ‘Gamers Galaxy’ forsøger vi at skabe et fællesskab, hvor vi åbner op for alle, så det ikke bare er hardcore gamere, der kommer. Alle er velkomne, vi vil eksempelvis gerne ud til forældre og invitere dem indenfor i håbet om, at de vil se, at deres børn faktisk har et fællesskab i gaming. Vi vil også gerne ud til piger, som måske føler sig udelukket i en gamerverden, der mest tiltrækker drenge. Fællesskabet skal være åbent for alle.«

Indtil videre har de syv tilbageværende drenge bag Integrity-X arrangeret to lokale gamerevents, som samlet har haft besøg af 100 mennesker. Det har givet et overskud på 2.600 kroner, som drengene har givet til Red Barnet. Og I april er der så endnu større planer i sigte:

»13. april flytter ’Gamers Galaxy’ ind i Hafniahallen, hvor vi håber, at vi vil kunne samle 500 mennesker. Her vil man selvfølgelig kunne deltage i forskellige turneringer, men man kan også bare betale entre og så besøge vores Fun Zone, som vil byde på sjove aktiviteter med sociale aspekter som bordtennis og bordfodbold,« siger Mohamed Tannoukhi.

Vigtig viden til fremtiden

Til daglig går Mohamed Tannoukhi i 2.g på Københavns Åbne Gymnasium, mens Asim Siddiqui er i gang med 9. klasse på Kirsebærhavens Skole.

Med både skole og virksomhed er der blevet nok at se til, men ingen af drengene ville undvære iværksætteriet, som har vist dem, i hvilken retning, de gerne vil gå senere i livet:

»Da jeg kom med i Integrity-X, havde jeg ingen erfaring med at drive virksomhed, og det var svært i begyndelsen, men som tiden er gået, er jeg blevet mere moden. Jeg er faktisk også begyndt at tale bedre, ligesom jeg er blevet bedre i skolen. Tidligere vidste jeg, at jeg ville noget med business, men jeg var ikke sikker på, hvad det indebar. Da jeg kom ind her, fandt jeg ud af, at det er sjovt at tale med folk som sponsorer og sådan noget. Nu ved jeg, at jeg vil begynde på HHX på Niels Brock efter sommerferien,« fortæller Asim Siddiqui.

Også Mohamed Tannoukhi har taget vigtig viden med sig fra iværksætteriet:

»Man lærer noget om samarbejde, som man kan bruge i skolen. Man lærer, hvordan man kommer op med en plan, tilrettelægger den og eksekverer den. Der er virkelig nogle livsnødvendige ting i den her proces, som man måske ikke direkte får kastet i hovedet, men som man lærer undervejs. Det betyder meget for os unge, og det er mere end bare en hobby,« siger han og tilføjer:

»Vi vil også gerne vise de yngre generationer herude, at man kan vælge en vej udenom balladen. Og at vi dermed kan modsige fordommene om, at bare fordi man er fra Folehaven, så laver man nok ballade.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nu får de små også en Kulturnat

Hannes bus er væk til sommer