Pr-foto

Nu rykker forårsrengøringen atter ind i Valby

REN BYDEL. Når kalenderen skriver søndag 31. marts er det atter blevet tid til at trække i rengøringstøjet og troppe op på Toftegårds Plads, hvor Valby Lokaludvalg inviterer til den store årlige forårsrengøring i Valbys gade og stræder.

RYD OP: Der skal indsamles i både pose og sæk, når Valby Lokaludvalg atter inviterer til den store årlige forårsrengøring søndag 31. marts.

Forårsrengøringen begynder på Toftegårds Plads Syd foran Valby Kulturhus, og når klokken rammer 10.00, står Valby Lokaludvalg klar med poser, snappere, handsker og veste, som man kan låne i kampen for at gøre Valbys gader og stræder lidt mere fri for henkastet affald.

I løbet af de næste to timer handler det så om at samle så meget affald sammen som overhovedet muligt. Når klokken rammer 12.00 byder Valby Lokaludvalg på en sodavand, frokost og god underholdning fra Tine Brix Davidsen, der kigger forbi forårsrengøringen med sin musikalske forestilling ’Skrot, Tuti og den magiske skraldespand’.

Mens hyggen står på, vil de store affaldsmængder bliver sorteret.

Fokus på henkastet affald

Valby bliver selvfølgelig ikke fuldstændig renggjort på en enkelt dags hårdt arbejde, formålet med forårsrengøringen er derfor også at øge opmærksomheden på de store mængder af henkastet affald. Det affald, der smides på gaden bliver nemlig sjældent sorteret, men ender med langsomt at blive nedbrudt i naturen eller brændt på forbrændingen.

Dermed går vi glip af værdifulde ressourcer, der kunne have været genanvendt.

Forårsrengøringen i Valby er en del af Dansk Naturfredningsforenings årlige nationale affaldsindsamling.

Lav din egen indsamling

Det er ikke kun omkring Toftegårds Plads, der bliver ryddet op 31. marts. I Kulbanekvarteret har Kulbaneparkens Venner arrangeret deres egen indsamling. Her mødes beboerne til morgenmad kl. 9.30, før de går ud med snappere og poser.

Lokaludvalget leverer udstyret til den lokale indsamling – og de hjælper også gerne dig med at lave din egen indsamling. Skriv til miljømedarbejder Asger Gad på gn7s@kk.dk for at aftale afhentning.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mindedag: Tragedien på Den franske Skole 21. marts 1945

Babettes gæstebud med syv retter