Hvis du har lyst til at ro en tur gennem Sluseholmens kanaler og videre ud i Københavns Havn, så kan du ganske gratis låne Miljøkajakken Sluseholmen, det eneste, det kræver, at du indsamler det affald, der flyder forbi dig. Pr-foto

Miljøkajakken er på vandet: Skal du ud på en miljørigtig rotur i Københavns Havn?

Skulle man have lyst til en rotur ud i Københavns havns blå bølger, så er det nu muligt at låne Sluseholmens miljøkajak ganske gratis i to timer, hvis blot man lover at indsamle det affald, man måtte møde på turen.

Affaldet flyder ofte i Københavns Havn, og det er et trist syn. Men der er ting at gøre for at komme problemet til livs. En af løsningerne er den såkaldte Miljøkajakken Sluseholmen, som Gaardlauget Askholm anskafffede i juli sidste år med støtte fra Kgs. Enghave Lokaludvalg, Danica Ejendomme, Kajakklubben Askholm og Friluftsrådet.

Gratis glæde god gerning

Og hvad er så en miljøkajak egentlig? Konceptet er enkelt, hvis man skulle have lyst til at nyde et par timer på havnens blå vand, kan man ganske gratis låne Miljøkajakken Sluseholmen med tilhørende redningsveste og udstyr.

Det kræver kun, at man er klar til forpligtige sig til at indsamle det affald, man måtte møde på sin vej rundt i havnens vand.

Miljøkajakken tager sin første tur ud skærtorsdag klokken 14.00, hvor den sejler ud fra søspejdernes flydebro ved Sluseholmen 33.

Sidste år nåede Miljøkajakken Sluseholmen at bugsere hele 1.252,3 kilogram affald væk fra vandet på de 158 gange, den var lånt ud i perioden fra juli til september.

I år håber folkene bag miljøkajakken, at man vil nå helt op på minimum to tons indsamlet affald.

Kajakken kan ikke kæntre

Hvis du vil en gratis tur ud på bølgen blå og samtidig gøre en god gerning, så er der god mulighed for at få familien med. Miljøkajakken Sluseholmen er nemlig en dobbeltkajak med god plads, som ikke kan kæntre.

Man behøver derfor ikke nogen særlig erfaring i at ro i kajak, så alle aldre kan være med, og der er plads til to voksne og to børn.

Administrationen af udlån af Miljøkajakken Sluseholmen varetages af Gårdlauget Askholm. Booking af miljøkajakken sker på gårdlaugets hjemmeside: www.gaardlauget-askholm.dk/miljoekajak, hvor man også kan finde mange flere oplysninger om Miljøkajakken Sluseholmen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Historien bliver gravet frem: Velbevarede levn fra fortiden

Ny sognepræst: Uden Gud havde jeg ikke klaret skilsmissen