Arkivfoto: Martin Sørensen

Forslag: »Det er ikke noget, der er groet i vores baghave«

STEJLEPLADSEN: Denne sætning er foreningen Fiskerhavnens Venner ofte blevet mødt med, når de har spurgt medlemmerne af Borgerrepræsentationen, hvorfor Stejlepladsens få kvadratmeter skal lægge jord til 550 lejligheder.

Selv om kampen om Stejlepladsen umiddelbart synes tabt med Folketingets vedtagelse af den såkaldte affredningslov, nægter Fiskerhavnens Venner give op. Så længe der ikke er bygget, er der stadig håb. Fredag sendte foreningen derfor en skrivelse til medlemmerne af Borgerrepræsentationen, hvor de blandt andet skriver:

Træk Stejlepladsen ud af ligningen

»Mere end 17.000 mennesker, heraf næsten 10.000 mennesker i lokalområdet Sydhavnen og Valby, har underskrevet en protest imod byggeriet på Stejlepladsen, som vi fortsat er modstandere af. Det er en ganske massiv tilkendegivelse, som vi håber, gør indtryk.«

Skriver de og sender en opfordring direkte til de kommunale medlemmer:

»På baggrund af den folkelige debat og store tilslutning til ønsket om at bevare Stejlepladsen appellerer vi til, at du vil være med til at bevare de sårbare kulturelle værdier, der findes i Fiskerhavnen og det sammenhængende grønne område, som Tippen og Stejlepladsen udgør. Det er ikke for sent,« skriver de og fortsætter:

»Vi opfordrer til, at Stejlepladsen ”trækkes ud af ligningen” ved de kommende budgetforhandlinger til efteråret, og at By & Havn købes ud af området, eller at der findes en anden løsning. At folketinget har ophævet fredningen af Stejlepladsen, betyder ikke, at der skal bygges på Stejlepladsen. Det eneste det kræver er, at der en politik vilje til at finde en anden løsning.«

Stejlepladsen kom på bordet i en sen nattetime

I skrivelsen opfordrer Fiskerhavnens Venner til, at der vil ske en genforhandling af byggeriet på Stejlepladsen i en erkendelse af, at der findes andre og bedre løsninger for københavnerne, de grønne områder og københavnske kulturværdier, som de skriver. Foreningen oplyser også, at de er bekendt med, at Folketinget har foretaget flere genforhandlinger af indgåede forlig. Og man finder det derfor oplagt, at også Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune kan justere indgåede forlig. Foreningen skriver:

»Vi er bekendt med, at forslaget om at inddrage Stejlepladsen, kom på bordet i en sen nattetime under budgetforhandlingerne i 2018, og at flere borgerrepræsentanter ikke var klar over de faktiske konsekvenser af beslutningen om at bygge 550 lejligheder på et område, der ikke er større en 200 x 200 meter. Flere var ikke klar over, at Københavns kommune selv har beskrevet kulturværdier i Fiskerhavnen / Stejlepladsen som ‘særligt sårbart og bevaringsværdigt’.«

»Vi håber, at du vil være med til at gøre en forskel for den grønne dagsorden, københavnerne, den gamle københavnerkultur og være med til at stoppe byggeriet af 550 lejligheder på Stejlepladsen.Til slut skal vi genfremsætte invitation til, at du kommer på besøg i Fiskerhavnen og på Stejlepladsen, meget gerne sammen med politiske kolleger fra din gruppe.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ad libitum. Restaurant holder flæskefestival i weekenden

Storværk: Tårnby og Dragør skildret af Trap Danmark