Alternativ 1. maj: Politisk fest og fællesskab i arbejderkampens tjeneste

1. MAJ: Røde, grønne og palæstinafarvede faner vejrede over Karens Minde, da foreningen Sydhavnens Venner af 1. maj atter inviterede indenfor til en alternativ fejring af arbejdernes internationale kampdag.

Fra scenen i Pavillonen ved Karens Minde lød talernes politiske budskaber, mens Anker Jørgensen holdt øje med sceneriet fra sit spraymalede portræt, der var stillet op i dagens anledning. Et sceneri, der samlede sydhavnerne på tværs af generationer. Et sceneri, der bød på hornorkester og fællessang til tonerne af sangen ‘Når jeg ser et rødt flag smælde’, som mange sydhavnere tydeligvis kunne udenad.

Kamelridning og kobbersmeltning

Uden for blafrede faner og boder i den kraftige vind, mens grillduften smøg sig ind i næseborene. Her kunne de yngste deltagere prøve kræfter med kobbersmedning over åben ild eller sætte sig godt til rette mellem puklerne på en kamel. 1. maj i Sydhavnen beviste dermed endnu engang, at arbejdernes internationale kampdag skal være en fejring for hele familien, hvor der både er fokus på det politiske islæt og det stærke sammenhold.

I Cafételtet samledes blandt andet tre af venstrefløjens stærke kvinder, da Enhedslistens Rosa Lund, SF’s Astrid Aller og Socialdemokratiets Yildiz Agdogan debatterede emner som klima og voksende ulighed foran et fyldt cirkustelt.

Succesen der bare voksede

1. maj i Sydhavnen begyndte for 12 år siden, da en flok sydhavnere havde fået nok af den store traditionelle fejring i Fælledparken, som de mente var blevet for meget ungdomsfest og for lidt politisk fejring. De lavede foreningen ‘Sydhavnens Venner af 1. maj’ og arrangerede en alternativ fejring af arbejdernes internationale kampdag, som endte med at blive en velbesøgt succes. Og succesen voksede. Og voksede.

2019 blev bestemt ingen undtagelse, trods vejrgudernes lidt trodsige humør troppede store og små borgere nemlig talrigt op ved Karens Minde, hvor kampdagen blev fejret efter alle kunstens regler.

Sydhavnen fejrede 1. maj med masser af politiske taler og hyggeligt samvær. Foto: Benedicte Lorenzen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto og snak fokuserer på kvindekroppen

Vildt og voldsomt: Lad dig forføre af bøger og mad