Åndelig søndag på Stejlepladsen

I DET FRI. 12. maj inviterer Fiskerhavnens Venner til endnu et event i kampen for at bevare Stejlepladsen. Denne gang har de allieret sig med Frederiksholm Kirke, som rykker ud i det grønne og laver en vaskeægte gudstjeneste.

GUDSTJENESTE: »Vi har talt om, at vi skal synge John Mogensens ’Der er noget galt i Danmark’, og så tænker vi, at man skal kunne få en øl eller en kop kaffe bagefter.«

Citatet her kunne lyde som planlægningen af en god fest, men det er nu langtfra tilfældet. Det er onsdag eftermiddag, og avisen har sneget sig med ud på Stejlepladsen, hvor Frederiksholm Kirkes to sognepræster Heidi Røn Preem og Christian Rydahl er mødtes med Susanna Nielsen fra Fiskerhavnens Venner.

Sammen skal de nemlig planlægge en hel særlig gudstjenestene, som skal finde sted på netop Stejlepladsen på søndag 12. maj klokken 14.00.

Ånd møder rationale

En idé, der blev til på en opfordring, fortæller Susanna Nielsen:

»Nogle opfordrede til, at der skulle holdes en gudstjeneste på Stejlepladsen, og den udfordring kunne jeg ikke lade ligge. Jeg synes, det kirkelige på en eller anden måde er en fin stemme at få ind i kampen om at få politikerne til at lytte, inden de ødelægger det her skønne grønne område. Vi er virkelig oppe mod nogle rationelle kræfter, der kun ser på nytteværdien og kroner og ører, så jeg synes, det er fint, at holde en gudstjeneste herude, fordi kirken repræsenterer det modsatte af det rationelle. Her handler det meget mere om det åndelige og vores værdier som mennesker,« siger hun.

Kirken bakker op

Vi bevæger os rundt i det forårsgrønne område i en søgen efter det perfekte sted til at holde en gudstjeneste. Et sted, sognepræsterne og Susanna Nielsen finder et godt stykke inde på Stejlepladsen.

Her fortsætter planlægningen af gudstjenesten, som udover John Mogensens sang selvfølgelig også vil indeholde en prædiken, nogle af de klassiske salmer og en lidt anderledes altergang.

Men hvorfor er Frederiksholms Kirke gået med til at holde en gudstjeneste på Stejlepladsen. Heidi Røn Preem forklarer:

»Det bliver mig, der skal holde gudstjeneste, så jeg går da allerede nu og skriver på min prædiken. Gudstjenesten bliver på mange måder en understøttelse af den ånd, der er omkring Stejlepladsen. Sydhavnsånden er jo den, der får folk til at kæmpe mod uretfærdigheden, og det vil vi gerne bakke op om,« siger hun.

En særlig sydhavnsånd

Og det underbygges af Frederiksholm Kirkes egen beskrivelse af arrangementet på deres Facebookside:

» Sydhavnsånden er den, der gør, at vi sammen værner om mangfoldigheden, kreativiteten og de små åndehuller, der er i vores bydel, herunder Stejlepladsen. I kroner og ører giver det måske ikke mening at bevare et sted som Stejlepladsen. Men værdimæssigt og åndsmæssigt gør det. Det ved sydhavnerne. Og det ved Frederiksholm kirke også. Derfor bakker vi op. Og derfor rykker vi 12. maj ud på Stejlepladsen.«

Planlægningen er ved at være på plads, så sognepræsterne og Susanna Nielsen går tilbage mod Bådehavnsgade. Lige inden de forlader Stejlepladsen kommer de dog forbi det yderste hjørne, hvor et smukt birketræ breder sine lysegrønne grene ud, mens et blåt fiskenet vidner om stedets historie.

»Det er da egentligt et helt perfekt sted det her,« konstaterer Susanna Nielsen, og enigheden breder sig i gruppen.

Gudstjenesten skal foregå lige her. I hjørnet der om noget viser Stejlepladsens herlighedsværdi.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gå på opdagelse: Nyt gådespil tager dig rundt i Københavns afkroge

Kom til gadefest i Danmarks mest utrygge gade