Lasse Holmgaard nåede at stå i spidsen for Boldklubben Frem i godt ti måneder, hvor det blev til 26 2. divisionskampe og to pokalopgør. Foto: Preben Pathuel

»Fyringen kom som et granatchok«

OPSAGT. Lasse Holmgaard er fortid som cheftræner i Boldklubben Frem. »Økonomien var ledelsens eneste forklaring,« siger Holmgaard. »Vi føler ikke, at Lasse var den rette mand,« udtaler Frem-formand Per Jakobsen.

FODBOLD: Ti måneder og 28 kampe. Det var, hvad Lasse Holmgaard nåede at stå i spidsen for Boldklubben Frems 2. divisionsmandskab.

Mandag 13. maj blev Holmgaard kaldt ind på Frem-formand Per Jakobsens kontor for at få meddelelsen om, at ledelsen har besluttet at opsige Lasse Holmgaard med øjeblikkelig virkning.

»Det kom som et gigantisk chok for mig. Den havde jeg ikke set komme,« fortæller Lasse Holmgaard til Valby/Kgs. Enghave Bladet og fortsætter:

»Jeg fik at vide, at man havde været godt tilfreds med mig og mit arbejde, men at det var som et led i en spareplan, at man var nødt til at opsige mig. Så dårlig økonomi var den eneste forklaring, jeg fik.«

På funktionærkontrakt

Det er blot fem måneder siden, at Frem forlængede trænerkontrakten med Lasse Holmgaard, så den gjaldt frem til 30. juni 2020. Der er imidlertid tale om en funktionærkontrakt, så klubben kan til hver en tid opsige aftalen med tre måneders varsel, og det er så det, Frem nu har gjort.

Lasse Holmgaard mener ikke, at klubbens manglende kvalifikation til oprykningsspillet har noget med fyringen at gøre:

»Jeg har aldrig fået stillet en målsætning i udsigt, som hed kvalifikation til oprykningsspillet. At fyringen så kommer nu, hvor vi har vundet tre af de seneste fire kampe og også for alvor er begyndt at lave mål, gør bare overraskelsen over opsigelsen endnu større. Fyringen kom som et granatchok for mig,« understreger Lasse Holmgaard.

Misset kvalifikation koster

BK Frems formand, Per Jakobsen, beklager fyringen af Lasse Holmgaard, men er ikke enig i, at den manglende kvalifikation til oprykningsspillet, ikke har haft noget at sige og ikke har været en forsømt målsætning.

»Det har længe været en målsætning, at vi skulle i oprykningsspillet, og det har vi også fortalt Lasse. Ganske vist ikke på skrift, men sammenligner vi os med nogle af de hold, for hvem kvalifikationen lykkedes, så mener jeg, at det er hold, som vi bør slutte over. Eksempelvis Vanløse IF, B 93 og HIK,« udtaler Per Jakobsen og fortsætter:

»Den manglende kvalifikation til oprykningsspillet har også en økonomisk konsekvens. Den betyder færre tv-penge og færre entréindtægter, og det var en del af den forklaring jeg gav Lasse under vores møde mandag. Lasse er dyr i drift. Ikke så meget lønmæssigt, men han er bosat på Bornholm, hvorfor vi betaler for at han fire gange om ugen flyver frem og tilbage til Bornholm.«

Håndbremsen trukket

Frem-formanden uddyber:

»Udslagsgivende for fyringen har dog været, at vi ikke føler, at Lasse er den rette mand. Det er ikke ham, der kan tage Frem det sidste stykke. Han har ydet, hvad man kunne forvente. Altid 100 procent dedikeret. Men fra tid til anden har holdet manglet det rigtige udtryk. Spillerne har ikke altid virket lige motiverede. Det er selvfølgelig først og fremmest spillernes ansvar, men det er også Lasses,« siger Per Jakobsen og tilføjer:

»Det er som om, at man til tider har spillet med håndbremsen trukket. Holdet har ikke grebet chancen, når mulighederne for at afgøre kampene har været der. Det var især tydeligt i den afgørende hjemmekamp mod et skadesramt Skovshoved-mandskab, som intet havde at spille for. Så kan man spørge, hvorfor vi ikke afskedigede Lasse allerede efter den kamp (13. april, red.). Men vi i ledelsen havde brug for at snakke tingene ordentligt igennem og træffe den rigtige beslutning.«

Fed klub at repræsentere

Lasse Holmgaard ønsker ikke at smække med døren. Tværtimod:

»Jeg har været sindssyg glad for at være i Frem. Det er et meget spændende projekt og en total fed klub at repræsentere. Jeg har givet alt og arbejdet 24-7 for at få tingene til at lykkes, og indtil i dag (mandag 13. maj, red.), hvor jeg fik en spand kold vand i hovedet, har jeg følt, at jeg har haft klubbens fulde opbakning.«

Nyt trænernavn på vej

Det er klubmanden René Henriksen, som – nok en gang – konstitueres som cheftræner i BK Frem sæsonen ud. En mere permanent afløser er dog på vej:

»Vi regner stærkt med at have et nyt trænernavn på plads, inden sæsonen er ovre,« slutter Per Jakobsen.

Frem spiller sæsonens sidste kamp 22. juni hjemme mod Tarup-Pårup IF.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

I bund og grund er vi alle et stort genbrugsgilde

Unge kunstnere på ny kunstfestival