Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Strand i Valbyparken: Nu begynder de første spadestik i den forurenede jord

EN SAND HISTORIE: I sidste uge tog entreprenøren bag anlægget af den nye strand i Valbyparken fat på de indledende øvelser, og når kalenderen skriver slutningen af maj, er det så tid til, at det egentlige anlæg af stranden begynder. Det skriver Valby Lokaludvalg på sin hjemmeside.

Først om tre år kan man dog glæde sig til at hoppe i Kalvebodernes blå bølger fra Valbyparkens nye strand. Området er nemlig kategoriseret som et Natura2000-område, der er et netværk af naturbeskyttede områder i EU. Naturbeskyttelsen betyder, at arbejdet med stranden kun må foregå fra 1. maj-31. august, så det ikke ødelægger områdets sårbare fugleliv.

Fra losseplads til park til strand…

I år vil arbejdet handle om at få renset jorden i området, der stadig er forurenet efter den tidligere industrilosseplads, der var placeret herude. Hvor forurenet grunden egentlig er, vides endnu ikke, og derfor er prisen også en ukendt størrelse. Det betyder med andre ord, at pengene i første omgang skal bruges på at rense jorden og derefter fylde op med sand. Ligesom kystlinjen vil blive delvist ændret i år.

I de kommende anlægsfaser i 2020 og 2021 arbejder projektforslaget med, at der skal anlægges forskellige forbedringer af området, som kan være en toiletbygning, øget begrønning, cykelparkering og opgradering af de eksisterende træningsredskaber. Om der bliver råd til det hele eller kun dele af det, må tiden dog vise. Det afhænger nemlig af, hvor mange penge oprensningen af jorden kommer til at koste.

Projektforlag: Københavns Kommune

Først badevenligt i 2021

Selv om arbejdet med stranden begynder nu, anbefales det ikke, at man tager forskud på badeglæderne og hopper i bølgerne. Vandkvaliteten ved Kalveboderne er nemlig langtfra god nok til at åbne som badezone, noget den tidligst ventes at blive i august 2021.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Unge kunstnere på ny kunstfestival

Gigantisk højhus i Nordhavn er blevet bremset