Københavns Politi gæstede også Anker Jørgernsens Plads i slutningen af april, hvor de inviterede sydhavnerne på kaffe og dialog. Arkivfoto: Martin Sørensen

Ordensmagten på plads: Politiet indtager Anker Jørgensens Plads

POLITI. I næste uge flytter politiet ind på Anker Jørgensens plads med deres nye mobile politistation, hvor de vil være til stede dagligt i forsøget på at skabe ro og orden på pladsen, der siden sidste sommer har været genstand for heftig debat.

PÅ PLADS: Forholdene på Anker Jørgensens Plads har været genstand for heftig debat, siden metrobyggeriet lukkede Mozarts Plads sidste sommer. Lukningen betød nemlig, at brugerne af pladsen flyttede få meter op ad Borgbjergsvej, hvor de slog sig ned på Anker Jørgensens Plads mellem Kvartershuset og beboelsesejendommene.

Problemerne mellem pladsens brugere og naboer opstod allerede kort efter indflytningen, hvor støjende og beruset adfærd skabte utryghed i kvarteret.

En række forskellige aktører har gennem længere tid arbejdet med at mindske generne og utrygheden på Anker Jørgensens Plads. Indtil videre er der dog ikke fundet en varig løsning for brugerne på Anker Jørgensens Plads, og bekymringerne vokser for, om sidste sommers kaotiske tilstande vil gentage sig.

Politiet rykker ind

Udfordringerne på den centrale plads er også velkendte i Kgs Enghave Lokaludvalg, hvor det endnu engang er et punkt på dagsordenen, når lokaludvalget mødes i denne uge. Her skal medlemmerne blandt andet drøfte, om man vil rette henvendelse til lokalpolitiet og bede dem have særligt fokus på Anker Jørgensens Plads i juli.

Hos Frederiksberg Lokalpoliti, som altså også dækker Sydhavnen, fortæller leder og politikommissær Flemming Kragh-Nielsen, at de allerede har et øget fokus på Anker Jørgensens Plads, og at de dagligt rykker ind med en ny mobil politistation i næste uge:

»Nu prøver vi at sætte massivt ind på Anker Jørgensens Plads, hvor vi kommer ned med vores mobile politistation. Her vil vi være hver dag i en time til halvanden i hvert fald til at starte med. Herefter har vi andre steder, vi skal hen, og så vender vi selvfølgelig tilbage til Sydhavnen. På den måde forsøger vi at få tingene normaliseret lidt dernede, så de opfører sig ordentligt banditterne,« siger han til avisen.

30 april flyttede politiet også ind på Anker Jørgensens Plads, hvor de bød på kaffe og dialog. Dengang var det blot med en pavillon og en almindelig politibil. Hvilken effekt denne nye mobile politistation vil have, ved man endnu ikke:

»Vi fik først vores nye mobile politistation i sidste uge, så det bliver interessant at se, hvordan den bliver modtaget. Vi har haft en bandebus, der kørte på blandt andet Nørrebro, men nu prøver vi den her mobile politistation af, og vi begynder på Anker Jørgensens Plads,« siger Flemming Kragh-Nielsen.

Pladsen har høj prioritet

Hvad angår politiet selv, er problemerne omkring Anker Jørgensens Plads dog langtfra nogen nyhed.

»Nu har vi jo været mere til stede i Sydhavnen i første halvdel af 2019, og vi kan sagtens genkende de forhold, flere beboere i området beskriver. Der er flere brugere på pladsen, som er temmelig råbende og støjende. Det er ikke fordi, de er farlige, men det er jo lidt irriterende, at have råben, skrigen og slagsmål foran sine vinduer hele tiden,« forklarer politikommissæren og lover, at man også vil holde godt øje med pladsen i løbet af denne sommer:

»Vi vil naturligvis også prioritere Anker Jørgensens Plads højt i løbet af juli, hvor der sidste år var problemer herude. Vi har selvfølgelig også en masse folk på sommerferie, men det ændrer ikke på, at pladsen har høj prioritet hos os. Vi kommer til at være der mere i år, end vi var sidste år,« siger han.

Flere punkter er på dagsordenen, når lokaludvalget samles torsdag. Mere på: kongensenghavelokaludvalg.kk.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kendt restaurant: Fra pastaværtshus til pizzaria

Socialbar i Reden