Ninna Hedeager Olsen.
Ninna Hedeager Olsen. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

NYTÅRSHILSEN: Det nye årti skal skabe et grønt København i balance

Af Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester

Nytåret nærmer sig, og dermed kommer en naturlig lejlighed til både at se tilbage på, hvad 2019 har bragt os, og frem mod hvad vi skal forvente af både 2020 alene og det kommende årti.

I Enhedslisten er vi tilfredse med at være en del af årets budgetaftale. Efter at være blevet smidt ud af forhandlingerne i 2018 på grund af modstanden mod at bygge på Amager Fælled og Stejlepladsen kunne vi igen i år få lov at sætte vores præg på København. Vi glæder os blandt andet over at have sikret nødvendige faciliteter i Kulbaneparken, og jeg kæmper videre for at komme helt i mål med projektet. Ligeledes er vi glade for, at det lokale ønske om mere sikker trafik på Valby Langgade i form af cykelstier nu bliver til noget. Begge resultater viser, at det som københavner kan nytte at kæmpe for en god sag.

Desværre ser det ud til, at der skal bygges på Stejlepladsen. Trods folkelige protester har det politiske flertal ikke været til at rokke, og en ny fremtid venter nu Fiskerihavnen. I Enhedslisten håber vi, at By & Havn vil lytte til de lokale stemmer i forhold til Stejlepladsens fremtid. Lige nu er vi langt fra begejstrede for de planer, som er præsenteret. Og vi fortsætter ufortrødent kampen for at få stoppet al byggeri i Sydhavnens grønne oase.

En ting vi i mellemtiden kan glæde os over er udsigten til almene boliger i forbindelse med udviklingen af erhvervsområdet mellem Borgmester Christiansens Gade og Scandiagade. Her skal i fremtiden ligge boliger, og selvom de borgerlige partier var modstandere af almene boliger, lykkedes det Enhedslisten at få dem ind i planerne for området. Jeg ser også i høj grad frem til, at Områdefornyelsen Bavnehøj starter op igen efter at være blevet sat i bero på grund af regeringens anlægsloft.

2020 står for døren, og for Enhedslisten handler det om at skabe et grønt København i balance. Vi skal løfte vores udsatte byområder, vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik, og vi skal prioritere naturen i byen, hvad enten det er i form af parker, træer eller grønne skybrudsløsninger. På den baggrund glæder jeg mig til det nye år, og jeg håber, at både Valbys borgere og sydhavnerne vil tage del i at finde løsninger på disse problemstillinger. Rigtig godt nytår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Onsdagstræning på Englandsvej.

Gratis familieidræt hos Gullfos

Der er afsat 86 millioner til ‘Flere Skal Med’

‘Flere Skal Med’ skal hjælpe 2.000 københavnske kontanthjælpsmodtagere