Kirsebærhavens Skole. arkivfoto: Dan Møller
Kirsebærhavens Skole. arkivfoto: Dan Møller

DEBAT: Folehaven – en grænse mellem hjem og skole

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Af Gorm Gunnarsen (EL), medlem af Borgerrepræsentationen

Det opleves af mange børn og voksne som utrygt at passere Folehaven for at komme i skole på Kirsebærhavens Skole

Forældre, der bor nord for Folehaven, har i reglen fravalgt Kirsebærhavens Skole – også selv om skolen har en indretning og et miljø, som er imødekommende for indskolingsbørn. Mens 49 procent af forældrene i den del af skoledistriktet, der ligger syd for Folehaven, vælger Kirsebærhavens Skole, så er tallet kun 22 procent for de forældre, der bor nord for den voldsomt trafikerede vej.

I forbindelse med byggeriet af en ny Folkeskole ved Grønttorvet overvejer forvaltningen at lave et fælles skoledistrikt, som betyder at de yngste børn vil gå på Kirsebærhavens Skole og de ældste børn skal gå på den nye skole.

Det kan på mange måder være fornuftigt. Men det kommer til at betyde, at endnu flere af de yngste børn vil have deres lokale folkeskole på den anden side af Folehaven.

Enhedslisten vil ikke ignorere, at Folehaven er en grusom grænse mellem børnenes hjem og børnenes skole. Et fælles skoledistrikt giver derfor kun mening, hvis København afsætter penge til at realisere en sikker og attraktiv passage. Hvis vi ikke kan finde en løsning på dette punkt, så må vi holde op med at tale om ny skolestruktur i Valby, og bruge flere midler på at styrke Kirsebærhaven som det oplagte skoletilbud for alle børn syd for Folehaven.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I samarbejde med Din Hørespecialist tilbyder Apoteket Frederiksberg Centret en gratis høretest torsdag 13. februar.

Apotek byder på gratis høreprøve

Her ses Sahra Hardan, der er ny hørespecialist i høreklinikken Audika på Østerbro.

Høreklinikken Audika får ny hørespecialist