Anja Uglebjerg er mor til et barn, der tidligere har gået i to ud af de fire institutioner i Valby, der har været udsat for kritik. Hun skriver om sine oplevelser. Arkivfoto: Mads Jensen / Ritzau Scanpix
Anja Uglebjerg er mor til et barn, der tidligere har gået i to ud af de fire institutioner i Valby, der har været udsat for kritik. Hun skriver om sine oplevelser. Arkivfoto: Mads Jensen / Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er på tide, at politikerne får lavet en uvildig undersøgelse af forholdene i fire institutioner i Valby

’Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning’

Anja Uglebjerg , Anja Uglebjerg , mor til tidligere barn i de omtalte Valbyinstitutioner

Børne- og Ungeudvalget i København, har krævet en uvildig undersøgelse af forholdende i fire daginstitutioner i Valby, nærmere bestemt fire institutioner i den samme klynge af institutioner. Det kommer på baggrund af mange klager fra forældre over børns mistrivsel.

Som en, der har lagt barn til to af de fire institutionerne i denne uvildige undersøgelse, kommer det ikke bag på mig, at der er nået dertil, det kommer derimod bag på mig, at der er gået SÅ lang tid, før politikerne har taget situationen alvorligt. Jeg, og andre forældre, har i perioder klaget tit og ofte, både til institutionsledere, klyngeledere, forvaltningen og politikerne.

De to institutioner mit barn har gået i, har begge været under skærpet tilsyn i perioder i hvert fald fra 2015. Og alligevel er der på ingen måde rettet op på tingene, måske er det oven i købet bare blevet værre.

For min søn bød dagligdagen i vuggestuen blandt andet på en pædagog, der talte så grimt til de små børn, at det skar i hjertet. Den daværende leder handlede heldigvis hurtigt og fik pædagogen fjernet. Men som det har været tilfældet med alle de gode ledere, jeg har mødt i institutionerne, holder de ikke længe og snart var hun væk.

Herefter fulgte en periode, med ingen fast leder og skiftende ledere. Min søn blev sendt i børnehave længe før tid, som 2,5-årig, uden at vi som forældre blev konsulteret, der var jo brug for vuggestuepladserne. Han skulle i skovbørnehaven, en skovbørnehave, der ikke havde haft så små børn tidligere, hvor eftermiddagsluren hurtigt blev en saga blot, det var rammerne da ikke til.

Siden kom andre små børn til, der var mange forskellige dårlige episoder. For eksempel børn, der kom hjem uden at have fået skiftet ble en hel dag, som havde siddet i børnehavebus tilsølet med afføring og tis. Der var pædagoger, der råbte ad hinanden og skændtes foran børnene.

Vi klagede til lederen, der gav pædagogerne skylden. Pædagogerne kom til os forældre og bad os lade være med at klage, for de fik skylden. Vi holdt møder med lederen, der bagtalte personalet og fortalte os intime detaljer om deres privatliv.

Til sidst var vi en lille gruppe forældre, der flyttede vores børn til institutionen ved siden af. Her var der et par gode år, indtil der kom en ny leder. Og vupti, på utrolig kort tid, havde store dele af personalet sagt op. Medarbejdere, der havde været der i 20 år, var væk.

Siden har jeg hørt hårrejsende historier, som jeg heldigvis ikke selv har lagt barn til. Kun på et tidspunkt har jeg tænkt, at det var en pædagog, der ikke gjorde sit arbejde godt nok, ellers har det været tydeligt, at der er noget galt med kulturen, hvilket bliver tydeligt nu det endelig er kommet frem, at det drejer sig om flere institutioner.

De modige pædagoger, der har turdet at tale med forældrene, har berettet om at have fået mundkurv på overfor forældre, blandt andet måtte de ikke fortælle forældrene, at der ikke var et vikarbudget i institutionerne, og der var mange dage, hvor det var med en klump i halsen vi sendte vores børn afsted med alt for få voksne.

Personligt sidder vores familie selvfølgelig tilbage med en total mangel på tillid til systemet og kvaliteten, en mistillid der bæres med ind i skolepasningen. Lad os håbe at den uvildige undersøgelse en gang for alle for gjort op med den rådne kultur, der hersker i dele af Valbys institutioner, det har både børn, forældre og pædagoger fortjent.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
DNA er opskriften på, hvordan alt levende er opbygget - fra de største dinosaurer til de mindste bananfluer.

DNA fra bananfluer til dinosaurer

Restauratør Jørgen Kragh fra Oranje.

Nyhavn: Udeservering ved kajkanten rykker nærmere