»Velkommen til Poppelstykket.« Lulu Hansen er en af Poppelstykkets forretningsindehavere og dermed pioner på vejen der lige nu gennemgår en vanvittig forvandling.
»Velkommen til Poppelstykket.« Lulu Hansen er en af Poppelstykkets forretningsindehavere og dermed pioner på vejen der lige nu gennemgår en vanvittig forvandling. - Foto: Jesper Gisli

Poppelstykkets pionerer skaber et lille mirakel

SYDHAVNEN I UDVIKLING. Skrald, forfald og murbrokker er det første der møder dig. Men nede i bunden af vejen er de første store skridt taget af Poppelstykkets pionerer, der er ved at skabe endnu en perle af et byrum i Sydhavnen.

REPORTAGE: Man bliver ikke ligefrem mødt af Babylons Hængende Haver når man triller ind ad Poppelstykket.

Men man skal ikke lade sig skræmme af det mildest talt ucharmerende førstehåndsindtryk.

For når man først er kørt igennem korridoren bestående af Silvans og Fittnessworlds kedelige bagsider, og kommet forbi nedrivningsrod, murbrokker, forfald af gamle skilte og skrald og flygtige sigøjner-pauser, åbner der sig en helt anden verden af et begyndende og spirende byrum.

Det er kontrasternes verden, og man bliver taget godt imod.

Sana Durrani og ‘Café Double- S-presso’ er første perle i perlerækken på Poppelstykket.

Sana Durrani og ‘Café Double- S-presso’ er første perle i perlerækken på Poppelstykket. – Foto: Jesper Gisli

Dette er kun første skridt

Eventyret begynder nede i bunden af vejen.

Her bliver du modtaget af Sana og Samiha, der med ’Café Double S-presso’ skaber rammerne for hygge og fællesskaber, og givetvis har de bedste romkugler i miles omkreds. Og god kaffe, naturligvis.

Caféen er imødekommende og hyggelig, og første i en perlerække af butikker og erhvervslejemål nederst i det nye boligbyggeri Cubes.

Cubes er stilrent og ulasteligt boligbyggeri, og kun første etape af miraklet på Poppelstykket.

Nedrivningen og rodet på første del af vejen har nemlig en højere mening. I forlængelse af Cubes-byggeriet er der nemlig ved at blive gjort klar til 360 ungdomsboliger på 2.500 kvadratmeter, og hele molevitten skal stå klar i sommeren 2021. En vej og et byrum er under forvandling.

Fra tatovør og afrohår til festkjoler og gode fødder

Det er i sandhed en blandet pose bolcher af butikker og fristelser der skaber liv på Poppelstykket.

Lad os tage perlerækken fra en ende af:

Først drikker du kaffen på ’Café Double S-presse’, hvorefter du får en tatovering hos ’Polle & Pukkis’.

Når ink og nål er flot overstået, lader du dig friste hos naboen ’Art Oriental’. Her har Steen Pheak specialiseret sig i brugskunst og møbler fra Bali og Kina, Buddha-figurer i alle størrelser og alt der imellem.

Herefter er der to ledige butikker, inden du stikker hovedet ind hos Anita Dalby der på sandwichskiltet foran butikken lokker med god energi.

Anita sælger clairvoiyance og healing – og god energi.

Når så den gode energi strutter ud i både fingre og tæer, er du klar til ’Caftan Crystal’ og den ene pompøse festkjole efter den anden. Luksøriøse festkjoler. Skræddersyet, naturligvis.

Når kjolen er i hus, er det tid til at få sat håret. Afrohåret.

Zam Ssali har åbnet sin egen frisør og beautysalon, og kalder sig ’afrodane’ da hun både fixer afrohår og danskerhår, som hun siger med et stort smil.

Mery Olsen tilbyder massage hos ’My Place Massage’, og hos naboen kan du både få ordnet negle og vipper. Kimmie fra ’Nails by Kimmie Janina’ og Stinne fra ’SMC Lashes’ har slået pjalterne sammen under samme tag.

Zam Ssali (th) er den ene af to afro-frisører på Poppelstykket.

Zam Ssali (th) er den ene af to afro-frisører på Poppelstykket. – Foto: Jesper Gisli

Alle har kastet sig ud i hvert sit eventyr

Hos ’Cini Creations’ kan du købe og få designet noget så særligt som fitness stagewear, hvis du stiller op til fitnesskonkurrencer- og shows.

De næste perler på perlerækken hedder Tina og Lulu. Veninderne og makkerparret er statsautoriserede fodterapeuter og har sammen åbnet ’Klinik for fodterapi’, og sikrer sunde og gode fødder på Poppelstykket.

Hos ’Blue dog’ grooming studio, er det hundene der forkæles. En hundeklipper er der minsandten også på vejen, og tro det eller ej: naboen er vejens anden afro-frisør (!!) ’Afrikiko Beauty Salon’.

Fysioterapeuten ’Ascendfys’ er rosinen i pølseenden af butikker og forretninger på Poppelstykket, og dermed foreløbigt sidste af de pionerer, der har kastet sig ud i hvert sit erhvervs-eventyr. Pionerer der hver for sig og sammen er med til at definere fremtidens Poppelstykket, og er med til at skabe nyt liv, fællesskaber og endnu et levende byrum i Sydhavnen. Et byrum der lige nu forvandles fra skrot til slot, så at sige.

Det er en stor opgave, men de gør det med krum hals og store smil, de første pionerer på Poppelstykket.

»Vi har jo alle kastet os ud i et eventyr, og satset. Det er nyt for os alle, men det er SÅ fedt. Vi skal have folk til at vide at der sker store og gode forandringer her på vejen, så vi kan skabe liv herude. Vi er godt i gang, og vi brænder for det, og det er jo kun de første skridt. Tænk på når der bliver bygget endnu mere, og endnu flere forretninger og alt muligt liv kommer til. Det bliver en spændende fremtid på Poppelstykket«, siger Lulu Hansen der inviterede Valby & Kgs Enghave på rundvisning.

Og det var en fornøjelse. Både at blive glædeligt overrasket over hvad der ventede af liv og god stemning, og over det kæmpe engagement hos pionererne.

Tak for rundvisningen. Jeg kommer igen.

Ja, kønt er det jo ikke de første 30-40 meter af Poppelstykket - men herefter sker det lille mirakel...

Ja, kønt er det jo ikke de første 30-40 meter af Poppelstykket – men herefter sker det lille mirakel… – Foto: Jesper Gisli

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Til dette års The Voice-koncert kan du blandt andet opleve sangeren Christopher.

Her er navnene: Disse stjerner optræder til The Voice‘19

Tag til affaldsindsamling i strandparken - men uden tøj... Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Nøgen affaldsindsamling i Amager Strandpark