Valbyjazzen spiller videre

FULD JAZZ. Der venter et spændende og varieret program i Prøvehallen, når Summer Jazz med Benjamin Koppel i spidsen byder indenfor til et væld af fede jazzkoncerter.

I PRØVEHALLEN: Copenhagen Jazz Festival er i fuld gang med et væld af lækker jazz i alle mulige afskygninger. Som vi skrev i sidste uge, emmer Prøvehallen i Valby som altid af en perlerække af koncerter med både nye danske og internationalt anerkendte navne.

Det er som altid Valbys egen saxofonist Benjamin Koppel, der står bag Summer Jazz, som han startede for 10 år siden.

Vi bringer her et kort overblik over de koncerter, du kan opleve i denne uge i Prøvehallen:

N/A

N/A – Foto: Pr-foto

PETER BASTIAN HYLDESTKONCERT – KOPPEL & SØN SPECIAL

Da multiinstrumentalist og forfatter Peter Bastian gik bort i 2017, efterlod han en musikalsk arv, som kommer til at række langt ind i fremtiden. Hans næsten 40-årige virke i orkestret BAZAAR har været inspirationskilde for flere generationer af musikere.

Som en af Peter Bastians allernærmeste samarbejdspartnere i BAZAAR har Anders Koppel sammen med Benjamin Koppel sammensat et unikt program med en række af landets bedste musikere, der vil hylde hans musikalske univers. Fra Peter Bastians egne kompositioner over BAZAAR-musik til musik fra hans originale inspirationskilder.

Hvornår: 10. juli kl. 20.00. Pris: 275 kr. + gebyr på Jazz.dk

N/A

N/A – Foto: Pr-foto

ANDERS MOGENSEN – 50 ÅR

Den internationalt anerkendte jazztrommeslager Anders Mogensen fejrer det skarpe hjørne med et brag af en koncert. Der vil være tilbageblik på musikere, Anders Mogensen omgav sig med i 1990’erne, især i bandet ’When Granny Sleeps’ med bassisten Nils Bo Davidsen og guitaristen Niclas Knudsen.

Et senere bekendtskab med Carl Winter har resulteret i turnéer over det meste af verden med jazzikoner som Jerry Bergonzi, Walt Weiskopf og Tim Hagans. Dette flankeret af den Finsk/Svenske bassist Johnny Åman.

Hvornår: 11. juli kl. 20.00. Pris: 175 kr. + gebyr på Jazz.dk

N/A

N/A – Foto: Pr-foto

JOYCE MORENO & KENNY WERNER DUO

Når den brasilianske sangerinde Joyce Moreno tager turen til New York har Kenny Werner altid været hendes foretrukne pianist. De har turnéret sammen i hele verden, indspillet flere plader og er i det hele taget et godt match. Moreno synger i den latinske tradition af drama og melankoli, ledsaget af Werners delikate, empatiske less-is-more piano.

Moreno og Werner har et repertoire i bagagen ud over det sædvanlige, og der er lagt op til endnu en musikalsk fortættet oplevelse i Prøvehallen med brasiliansk formsprog som ramme.

Hvornår: 12. juli kl. 17.30. Pris: 145 kr. + gebyr på Jazz.dk

N/A

N/A – Foto: Pr-foto: Myriam Vilas Boas

JOYCE MORENO & STEEN RASMUSSEN QUINTETO – FEAT. LEO MINAX

Steen Rasmussen har samlet et stjernehold til et mix af brasiliansk saudade og nordisk melankoli. I fronten står den brasilianske sangerinde, komponist, instrumentalist og firedobbelte grammynominerede Joyce Moreno, der bl.a. har samarbejdet med navne som Annie Lennox, Black Eyed Peas, David Sanchez og Gerry Mulligan.

Denne aften synger hun Steen Rasmussens sange om livet, stjernerne, solen og kærligheden fra deres seneste album ’Canta’, der er et møde mellem Brasilien og Danmark.

Til koncerten kan man desuden opleve den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax, der oprindeligt er fra den brasilianske bjergby Belo Horizonte. Hans musikalske dialekt er rundet af den særlige stil, man kender fra dette område.

Hvornår: 12. juli kl. 20.00. Pris: 195 kr. + gebyr på Jazz.dk

N/A

N/A – Foto: Pr-foto

OLE KOCK HANSEN – A VERY BIG BAND FEAT. MARIE CARMEN KOPPEL, BENJAMIN KOPPEL & MADS MATHIAS

Bigband-legenden Ole Kock Hansen er jazzens grand old man. Nu mødes han igen på scenen med søskendeparret Marie Carmen Koppel og Benjamin Koppel. En musikalsk fest, der efterhånden er blevet en god tradition, og som igennem mange år har udviklet sig til at være en vaskeægte publikumsmagnet.

Med sig har Ole Kock Hansen sit 16 mand store A Very Big Band, som er spækket med professionelle musikere. Denne aften akkompagnerer de udover søskendeparret Koppel også en af Danmarks førende mandlige jazzvokalister – Mads Mathias.

Sammen vil de give deres bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire. Netop i år ville Nat King Cole være fyldt 100 år, og selvom legenden ikke er her mere, lever hans sangskat videre.

Hvornår: 13. juli kl. 20.00. Pris: 225 kr. + gebyr på Jazz.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nu er det muligt at søge penge til frivilligt arbejde eller et arrangement.

Kommunale kroner til frivilligt arbejde

Klokken er slået: Urmager tabte slaget om at udgive ure med Wiinblad-kunst