Nu har den hjemløse bytteø fundet et nyt ståsted

Tilværelsen har været noget omtumlet for Valbys første bytteø, der blev bygget af elever på Valby Skole i 2016. Nu er den hjemløse bytteø flyttet ind på Aksel Sandemoses Plads.

Det begyndte som en god grøn julegave til Valby, da elever fra Valby Skoles globaliseringslinje for tre år siden afsluttede et forløb med fokus på genbrug og forbrug. Undervejs havde de unge nemlig bygget Valbys første bytteø, som blev indviet på Porcelænstorvet en decemberdag i 2016.

Herfra var det blot at kigge forbi med sine gamle ting, som man ikke brugte mere og bytte dem til nogle nye gamle ting. Desværre viste placeringen på Porcelænstorvet sig snart at være for udsat, og derfor måtte bytte flyttes.

Siden har bytteøen levet et omskifteligt liv på forskellige placeringer, indtil den i foråret flyttede ind på Toftegårds Plads. Det var dog også kun en midlertidig placering, indtil man fandt bytteøens nye ståsted. Det er nu fundet. Stedet er Aksel Sandemoses Plads foran kaffebaren Impact Roasters ved Langgade Station, hvor bytteøen blev indviet torsdag eftermiddag i sidste uge.

Valby Lokaludvalgs miljøgruppe, som sørger for bytteøerne, har også opstillet et bytteskab ved Valby Bibliotek, der bliver brugt flittigt.

Sådan bruger du bytteøerne

  • I bytteøerne kan du stille ting, som er i god stand, men som du ikke får brugt mere, så andre kan få glæde af dem.

  • Du kan bytte alt mellem himmel og jord – både skotøj, værktøj, køkkentøj, legetøj og andre slags tøj. Overhold dog retningslinjerne for god bytning.

  • Stil ikke ting på bytteøen, som er i stykker

  • Stil kun ting, der kan være på hylderne – har du noget større, kan du eventuelt hænge en seddel med et billede og kontaktinformationer

  • Brug gerne to minutter på at rydde op når du bytter, så bytteøen kan blive ved med at være pæn og ryddelig

På en smuk efterårstorsdag i oktober blev bytteøens nye ståsted på Aksel Sandemoses Plads indviet med god kaffe fra Impact Roasters.
På en smuk efterårstorsdag i oktober blev bytteøens nye ståsted på Aksel Sandemoses Plads indviet med god kaffe fra Impact Roasters. – Foto: Foto: Valby Lokaludvalg

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Et stillads er mandag formiddag væltet ned over Teglgårdsstræde.

Væltet stillads afspærrer gade: »Der lød et brag, så jeg var ved at falde ned af stolen«

Mange på Østerbro hejste i overført betydning flaget, da det kom frem, at Oslobåden indfører strøm, når den er i havn, til næste år.

Rederi: Vi vil være gode naboer