Kulbaneparken drager til himmels

Først blev der bygget og siden blev der fløjet, da beboerforeningen Kulbaneparkens Venner inviterede til dragedag i efterårsferien.

Vinden er en hyppig gæst på højderyggen i Kulbanekvarterets kommende park, og i efterårsferien blev den også en kærkommen gæst. Her inviterede beboerforeningen Kulbaneparkens Venner nemlig til en eftermiddag i dragens tegn.

Selv om vinden denne eftermiddag blev lidt mildere, end den kunne have været, var den lokale opbakning stor. Omkring 70 naboer dukkede op og byggede drager, som de efterfølgende forsøgte at sende til himmels. Til at styre slagets gang havde Kulbaneparkens Venner inviteret den entusiastiske drageflyver Ewan Rasmusson, der stod klar med gode råd og teknikker:

»Jeg har fløjet med drager hele mit liv, og omkring år 2000 mødte jeg nogle andre drageflyvere i Valbyparken, som fløj med tolinede drager. De fik snart lært mig, hvordan man skulle styre dragerne. At man altid skulle have vinden i ryggen og sådan nogle ting,« fortalte han.

Selv om vinden godt kunne have haft lidt mere gang i sejlene, så beskrev drageeksperten det som en succesfuld dragedag:

»Det perfekte dragevejr er,når vinden er mellem 4-6 sekundmeter. Det har vi ikke helt i dag, så det er fedt at se, at folk alligevel får dragerne i vejret herude,« sagde han.

Og de begejstrede udbrud og høje klap fra højen vidnede om, at de fremmødte også havde en god og dragende dag.

Omkring 70 naboer i meget forskellige aldersklasser kiggede forbi dragedagen i Kulbaneparken.
Omkring 70 naboer i meget forskellige aldersklasser kiggede forbi dragedagen i Kulbaneparken. – Foto: Benedicte Lorenzen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

23-årige Thomas de Oliveira er klar med bogen ‘Når alle masker falder’.

Fra Jylland til Valby med svigt i bagagen: Thomas skriver bog om barsk barndom

I 2023 lukker Frederiksberg Hospital, og et nyt område dukker op.

Billige boliger på Hospitalsgrunden