Anne Skole Overgaard. Rose, 2019
Anne Skole Overgaard. Rose, 2019 - Foto: Anne Skole Overgaard

Roser og tulipaner i blomstring og forfald

Fra fredag 10. januar kan du opleve blomstrende blomster og visnende planter tegnet som akvareller og med farveblyanter. Kunstneren Anne Skole Overgaard har gengivet blomsterne og de bløde kronblade med de fine årer, der løber som blodårer under huden. »Min udstilling består af en plakatfrise af tegninger i stationens forhal, indenfor i det rosa-malede udstillingsrum hænger blomsterakvareller og –tegninger og i billboardet udenfor en blåsort rose. Det mørke billboard er oprindeligt en lys tegning, som er printet i negative farver,« fortæller den kvindelig kunstner.

Anne Skole Overgaards helt store inspiration til udstillingen har været den schweiziske psykiater Carl Gustav Jungs terapeutiske mandala-malerier med de runde, blomsterlignende former.

Blomster betragtes oftest som et meget banalt motiv, der ikke har så meget indhold, og det prøver Anne Skole Overgaard at sætte perspektiv på. Hun gengiver blomsterne med præcision, og alligevel nærmer værkerne et abstrakt billedsprog. »En blomst bøjer hovedet mod regnen i et af mine værker. En rosenknop er dækket af vinterens rim og en tulipan står blottet med halvt tabte kronblade. Blomster kan have mange symbolikker; ’blomsterne og bierne’, kærlighed, skønhed, forgængelighed, ’ingen roser uden torne’, tavshed og sorg,« skriver kunstneren. Ferniseringen er fredag 10.- januar klokken 17 til 21. Udstillingen er åben fra 11. januar til 9. februar på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Loppeshoppen på Søndre Fasanvej.

Loppeshoppen fejrer fødselsdag

Der er EM i København. Går Danmark videre fra det indledende gruppespil?

Kig ind i 2020: Hvad kommer der til at ske?