Leder af Valbys lokale Teater V, Pelle Koppel, er på jagt efter den gode fortælling, når han og teatret søndag åbner Prøvehallens døre for sjette udgave den store landsdækkende manuskriptkonkurrence ‘Dramatisk Debut’.
Leder af Valbys lokale Teater V, Pelle Koppel, er på jagt efter den gode fortælling, når han og teatret søndag åbner Prøvehallens døre for sjette udgave den store landsdækkende manuskriptkonkurrence ‘Dramatisk Debut’. - Foto: Benedicte Lorenzen (arkiv)

Teater V kårer dramatiske debutanter: »Det handler om at anerkende de gode fortællinger«

Søndag er Teater V klar til finalen af den sjette udgave af deres store landsdækkende manuskriptkonkurrence ‘Dramatisk Debut’, og teaterleder Pelle Koppel fortæller her om tankerne bag.

Vejen til teaterscenen er ofte uransagelig, men for vinderen af manuskriptkonkurrencen ‘Dramatisk Debut’ går den via Teater V‘s scene i Prøvehallen. Det er nemlig Valbys lokale teater, der for sjette gang afholder den store skribentkonkurrence, hvor skrivertalenter får mulighed at komme til scenen, fortæller teaterleder Pelle Koppel:

»‘Dramatisk Debut’ handler i virkeligheden om at skabe en ny indgang til teatret og at prøve at få fortalt nogle fortællinger, som måske ellers ikke ville blive fortalt. Vi vil også gerne række ud til nogle mennesker, som måske ikke har prøvet at skrive til teatret før og prøve at se, om de kan være med til at fortælle nogle andre, men spændende historier. Historier, som vi måske ville være gået glip af, hvis vi bare holdt det inden for egne rækker,« siger han til kbhliv.dk

Søndag er finaletid

I årets udgave af ‘Dramatisk Debut’ har 40 håbefulde skribenter fra hele landet indsendt deres fortællinger, og tre af dem er siden blevet udvalgt af en jury, som også er til stede ved den store finale på søndag i Prøvehallen.

Her vil finalisternes tekster blive fremført på scenen, så publikum og jury kan få et nærmere indblik i fortællingerne. Den første finalist er Jonas Reppel, som er digter og vækstlagsdramatiker. Han har skrevet fortællingen ‘Møgsøen’, som er en absurd poetisk gyser, der inviterer publikum til en lille sydsjællandsk by, hvor svineproduktion er det eneste mulige arbejde.

Anden finalist hedder Nanna Berner, og hun har beskæftiget sig med teater i mange år både på og bag scenen. Hendes fortælling hedder ‘Surprise’, som med alvor og humør tager fat om det altoverskyggende tabu: ikke-udøvende pædofili.

Tredje finalist hedder Frederik Timm, der til daglig er tennistræner på fuld tid og i gang med at skrive en bog. I hans street-absurdiske fortælling ‘Turbo’ møder vi manden Turbo, hvis liv altid har ligget i overhalingsbanen.

Der er lagt op til en anderledes søndag i Prøvehallen, og netop de gode fortællinger er det, teatret lever af, forklarer Pelle Koppel:

»Fortællingerne er i høj grad det, teatret lever af. Det er de gode fortællinger, vi gerne vil bære frem på scenen, og som publikum gerne vil opleve. Derfor skal vi grundlæggende se, om vi ikke kan opdyrke nogle flere af dem,« siger han.

Vinderen findes

Når vinderen skal findes på søndag, sker det i to tempi. Når de tre finalister har opført deres fortællinger, får publikum mulighed for at stemme på deres favorit. Vinderen her får den såkaldte ‘Publikumspris’ på 15.000 kroner. Publikums beslutning giver samtidig en stemme i juryen, der skal stemme om vinderen af ‘Dramatisk Debut’, som får 100.000 kroner samt en professionel teaterdebut på Teater V til efteråret.

I juryen sidder juryformand og teaterinstruktør Anders Lundorph, skuespiller Ellen Hillingsø, dramatiker Anders Markmann, kulturjournalist Me Lund, dramatiker Alexandra Moltke Johansen, teaterinstruktør Maria Kjærgaard-Sunesen og teaterleder Pelle Koppel.

Til andenpladsen venter der et arbejdslegat på 10.000 kroner, mens tredjepladsen får et arbejdslegat på 5.000 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Repair Café Nørrebro har eksisteret på Nørrebro i fire år og rykker nu ind i Støberiet på Korsgade 30

Gratis reparationscafé på vej til Blågården

Skoleklasser er vilde med at komme på glatis på Broens Skøjtebane lige ved Inderhavnsbroen.

Isen er sikker: Skoler er vilde med ny skøjtebane