Den lokale tegner Rikke Severinsen med et par af de sort-hvide tegninger der bliver en del af Valbys egen malebog.
Den lokale tegner Rikke Severinsen med et par af de sort-hvide tegninger der bliver en del af Valbys egen malebog. - Foto: gitanas cph

Rikke har lavet en malebog med Valbys gadekunst som motiver

Hvis du kigger op, så er der masser af gavlmalerier, graffiti og anden street-art rundt omkring i Valby. Den lokale tegner Rikke Severinsen inviterer på byvandring med ny malebog under armen.

Hun har i flere år haft stor interesse for graffiti- og street-artkulturen, og da hun samtidig selv lærte at tegne for et par år siden, besluttede hun sig for at lave en malebog med sort-hvide tegninger med lokal street-art som motiver – og så skal det være op til folk selv, at farvelægge tegningerne.

»Og så greb det om sig, for lige pludselig ser jeg jo kunsten alle steder over hele København – så nu har jeg besluttet mig for, at lave en malebog for alle bydele. Og nu er vi nået til Valby. Måske en skør idé, men det er meget sjovt, og nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, og hvordan folk tager imod idéen«, siger Rikke Severinsen til Valby Bladet.

Andre nyheder

Her på avisen synes vi dog, at idéen ikke blot er skør, men også rigtig god – så vi har besluttet at støtte bogen.

Det har Butik K9 på Valby Langgade også gjort, de har nemlig sagt ja til at være sponsor for bogen, så den i første omgang kan komme ud i 500 flotte eksemplarer.

Her af får Butik K9 100 eksemplarer.

Byvandring og frokost

Valby Bladet har sammen med Rikke Severinsen arrangeret en byvandring med udgangspunkt i motiverne fra malebogen.

Byvandringen bliver en eksklusiv én af slagsen, hvor 20 læsere kommer med ud på en to timers byvandring, startende fra Impact Roasters på Valby Station, hvor vi får en kaffe to-go med på turen.

Herefter går vi Valby tyndt med Rikke Severinsen som guide, og hele turen sluttes så af med fælles frokost på ’Mælk & Honning’ på Gammel Køge Landevej 22, hvor vi sammen med tegneren og guiden i fællesskab kan runde dagens oplevelse af.

Byvandringen foregår lørdag 25. januar kl.10.00-13.00, og koster 200 kroner pr. snude, inklusiv kaffe, frokost, en malebog og en pakke sponserede tuscher fra ’Run For Cover’.

»Jeg glæder mig. Mit ønske er jo at give folk lyst til at farvelægge Valby og København og samtidig få øjnene op for byens gadekunst og tidens tendenser inden for undergrundsmiljøet. Og sådan en byvandring er jo bare prikken over i’et. Det bliver sjovt«, siger Rikke Severinsen, der sidste år arrangerede populære byvandringer i samarbejde med Valby Lokaludvalg.

Andre nyheder

Sådan melder du dig til:

  • Der er 20 pladser på byvandringen 25. januar kl. 10-13, så det er ’først til mølle’.

  • Det koster 200 kroner pr. snude. Dette inkluderer kaffe, byvandring med guide, efterfølgende frokost, en malebog samt en pakke tuscher.

  • Tilmelding: rikke@outsideren.dk

  • Malebogen ’Valbys gadekunst’ er sponseret af Butik K9, Valby Langgade 70

  • Find sponsor på: www.butikk9.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Peter Koldby er formand for Østerbro Handelsforening.

Mød handelslivet til nytårskur

»For mig var det ikke bare hovedtelefoner«