Elektro-popbandet JÆRV er klar til at indvie Karens Mindes ‘nye’ spillested Klein, der åbner på lørdag 8. februar. Pr-foto: Morten Rygaard
Elektro-popbandet JÆRV er klar til at indvie Karens Mindes ‘nye’ spillested Klein, der åbner på lørdag 8. februar. Pr-foto: Morten Rygaard

Sydhavnens ‘nye‘ spillested springer ud med hovedet først

Gennem de seneste år er Karens Minde Kulturhus sprunget ud som et anerkendt spillested, og derfor har man nu besluttet at give scenen sin egen identitet med navnet Klein. Det indvies lørdag med en åbningskoncert med elektro-popbandet JÆRV.

Der er Jesper Klein og sønnen Sebastian Klein, og så var der engang en arkitekt, der hed Vilhelm Klein, som var ham, der stod den rustrøde stensætning, der sidenhen blev til kulturhuset Karens Minde.

Mange sydhavnere vil også nikke genkendende til kulturhuset som et spillested, for det har det nemlig været i temmelig mange år efterhånden. Som tiden er gået er koncertnes omfang og kvalitet dog vokset til en størrelse, der nu har fået folkene bag til at beslutte, at Karens Minde som spillested skal have sin egen identitet. Og det er her Vilhelm Klein kommer ind i billedet. Det er nemlig blevet besluttet, at spillestedet skal hedde ’Klein’.

Her skal vi lige skynde os at slå fast, at Kulturhuset Karens Minde skam stadig hedder Karens Minde, det er blot spillestedet ved caféen, der får navnet ’Klein’.

Et sted for alle

Og sådan en navngivning skal da naturligvis fejres med en gedigen åbningskoncert. Spørgsmålet er bare, hvilket band man så lige skal vælge. Den proces beskriver folkene bag Klein således:

»Klein befinder sig fysisk og mentalt i hjertet af Sydhavnen i arkitekten Vilhelm Kleins rustrøde murstensslot. Midt i natur, alpakafold og havehuse og et kvarter fra centrum af København – lige på grænsen mellem det vildtvoksende og det planlagte, det folkelige og det eksperimenterende. Som ægte Sydhavner er Klein et åbent sted, som hverken er bange for folkedyb eller nytænkning. Men hylder nærværet, tilstedeværelsen og modet til at turde træde ud i det ukendte. Derfor er vi glade for at åbne med JÆRV, der ligesom Klein samler trådene op og kaster sig ud i det,« skriver de i en mail til avisen.

Til dem, der ikke lige kender JÆRV, så er det en dansk elektro-pop duo, som vil få rummet til at vokse med deres skrøbelige, sitrende og energiske vibes.

Åbningskoncerten finder sted på lørdag 8. februar klokken 20.00. Entréen er 80 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Forfatter og Bob Dylan-fan Alen Meskovic holder foredrag om Dylan og hans syn på kristendommen.

Da Bob Dylan blev hellig: Foredrag om sangerens kristne livssyn

Frederikke på 11 år viser en af sine redesigns frem: En nederdel der nu er en top.

Unge lærer at redesigne genbrugstøj