- Foto: Foto: Lene Bramsen

Velkommen i Mogens grøntsagsbod: Her handler du med grøn samvittighed

FREDAGSGRØNT. Mogens Bisgaard slår sin økologiske og biodynamiske grøntsagsbod op på Toftegårds Plads hver fredag eftermiddag.

ØKOLOGISK BOD: Står weekendmenuen blandt andet på en lækker grøn sommersalat, så kan det godt betale sig at lægge vejen forbi Toftegårds Plads, nærmere betegnet foran bageren.

Hver fredag fra klokken 12.00-17.00 vil man nemlig møde Mogens Bisgaard fra Det Lille Grønttorv, der sælger friske, biodynamiske og økologiske grøntsager fra en lille bod:

»Vi henter alle vores grøntsager og frugt fra økologiske og biodynamiske landmænd på Sjælland, så der er ikke nogen af varerne i boden, der har rejst langt,« fortæller han til kbhliv.dk.

Både æg og øl

Og skulle denne grønne salat vise sig at være en salat nicoise med æg, så kan man også være heldig, at Mogens Bisgaard har dem i boden:

»Det er ikke altid, jeg har æg, men det sker, så man skal bare spørge. Mine æg kommer fra en gård ved Lejre, der hedder Hegnsholt, hvor hønsene lever et frit liv og bliver fodret med madrester fra restauranter, ligesom jeg også donerer grøntsager min butik, der ikke er blevet solgt. Det giver nogle helt særlige æg med en rigtig flot gul blomme,« forklarer Mogens Bisgaard.

Desuden er nogle af æggene lagt af en særlig hønserace, som lægger både blå, røde og grønne æg.

Og så må vi selvfølgelig ikke glemme at nævne, at man også kan købe forskellige øl fra små danske bryggerier.

Bydel i bevægelse

Det Lille Grønttorv har allerede et popup-marked på Østerbro om lørdagen, og hvis man besøger deres hjemmeside www.detlillegrønttorv.dk, vil man blive klogere på alle de lækre råvarer, de har på hylderne. Men hvorfor egentlig slå en popup-shop op i Valby?

»Valby er et sted, der bevæger sig, der sker virkelig noget herude i disse år, og det gør det til et spændende sted at være. Nu har jeg jo været på Østerbro i en del år, men her flytter det sig ikke så meget, så jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Det blev så Toftegårds Plads,« siger grønthandleren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Små cyklister i Lindevangsparken

Skal cyklisterne have bedre forhold?

Lån et strandaskebæger og skod cigaretten