Udvalgssekretær for Valby Lokaludvalg Dorthe Sørensen Eren (th.) havde æren af at kåre årets hvide, røde og gule roser. Foto:
Udvalgssekretær for Valby Lokaludvalg Dorthe Sørensen Eren (th.) havde æren af at kåre årets hvide, røde og gule roser. Foto: - Foto: Helle Nebelong

Rosenkåring: De dejligste roser er fundet

ROSER. I Valbyparken er de dejligste roser blevet kåret for 21. år i træk. 1764 personer deltog i afstemningen om årets røde, hvide og gule rose.

js@minby.dk

HAVEFEST: I søndags dannede Valbyparken igen ramme om den store, årlige havefest Fokus på haven og Rosenkåring, hvor 2-3000 besøgende indsnusede de skønneste rosendufte.

Temahaveområdet var indtaget af bl.a. Dahliaselskabet, Naturplanteskolen, Bybi og Grøn Hverdag. Der var desuden workshop for børn, hvor man kunne lave sin egen mini-have og få den med hjem, og legepiloten Palle Krabbe var kommet helt fra Fyn med sin transportable kælkebakke, som skabte kødannelse midt i sommervarmen, hvor alle børn skulle mærke suset i håret og kilden i maven på vej ned ad bakken på både bobslæder og snowboards.

Ren og skær skønhed

Dorthe Sørensen Eren, som er udvalgssekretær for Valby Lokaludvalg, stod for dagens rosenkåring og sagde bl.a. i sin tale:

»Arrangementet i dag emmer af ro, fordybelse og glæde ved naturens rigdom i form af blandt andet Rosenhavens tusinder af smukke blomster, som byder sig til i al deres rene og skære skønhed.«

Der blev afgivet i alt 1.764 stemmer, og vinderroserne blev den hvide rose ’Morten Korch’ med 159 stemmer, den gule rose ’Lady of Shalott’ med 158 stemmer og den røde rose ’Hot Chocolate’ med 105 stemmer.

Juli måneds vinderrose blev den røde rose ’Too Hot to Handle’.

Dagen sluttede med et brag af en rockkoncert med Gasoline – det 5 kvinder stærke band, som satte ny strøm til Gasolins udødelige sange og musik, så det var svært ikke at rokke med, og en del publikummer indtog græstæppet foran scenen og dansede med.

I år er 21. år i træk, at Fokus på haven og Rosenkåring fandt sted.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bowie Tribute spiller til Dragør Havnefest fredag aften klokken 22.00.

Tre dages havnefest i Dragør

William Cramer Hansen og Krista Husum Bak-Jensen var på den kæmpestore amerikanske spejderlejr World Scout Jamboree. Foto: Ida Mikkelsen

Krista og William på kæmpe spejderlejr i USA