Den smukke gobelin flankeret af Solgavens forstander Ulla Thomsen (tv) og kunstner Ida Bang Augsburg . Foto: Jesper Gisli
Den smukke gobelin flankeret af Solgavens forstander Ulla Thomsen (tv) og kunstner Ida Bang Augsburg . Foto: Jesper Gisli

Blinde og svagtsynede afslørede smuk gobelin

UDSMYKNING. Plejecenter Solgaven på Følager lod propperne springe, da husets nye flotte gobelin skulle afsløres

FERNISERING: Hun har arbejdet på den i over et år, kunstneren Ida Bang Augsburg, og nu hænger den her endelig.

En smuk gobelin, lavet i silke, hør og uld, og med en havfrue som hovedmotiv.

Tirsdag blev alle sejl sat til på det selvejende plejecenter for blinde og svagtsynede, da der var inviteret til fernisering. Champagne i glassene, og en fin tale fra centerets forstander Ulla Thomsen, der blandt andet takkede Valby Fonden for deres donation på 65.000 kroner til det i alt 80.000 kroner dyre kunstværk.

»Jeg er meget tilfreds. Det er jo virkelig smukt,« strålede Ulla Thomsen, da værket var blevet afsløret i plejecenterets indgangsparti.

Gobelinen måler 116 X 278 mm og alle de fremmødte skulle helt tæt på og føle og røre, og enkelte se, det flotte værk.

Plejecenter Solgaven er en fusion af Solgavehjemmet på Vigerslev Allé og Solterrasserne på Johan Krohns Vej, og hører under Dansk Blindesamfund.

»Det er over to år siden at vi besøgte Kunsthuset på Vodroffsvej for at se udstillingen af Idas gobeliner. Den ene smukkere end den anden. Der var en der skilte sig ud, og som vi blev meget betaget af, og det var havfruen. Vi har ikke helt kunne slippe den af vores tanker, så jeg kontaktede kunsthuset efter vi var flyttet ind på Solgaven, for at høre om Gobelinen var solgt. Det var glædeligt at konstatere at det var den ikke,« siger Ulla Thomsen, der sammen med husets øvrige personale og brugere, kan nyde den smukke havfrue der tager pænt imod på Plejecenter Solgaven.

Se video fra ferniseringen på Valby Bladets Facebookside.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så kom datoen: Nu åbner ‘IKEA Planning Studio’ på Vesterbro

Masser af medlemmer var mødt op for at fejre renoveringen. Foto: Valby Badminton Club.

Lokal badmintonklub åbnede i stor stil