Decideret Cider er et cideri beliggende i Nordhavn.
Decideret Cider er et cideri beliggende i Nordhavn. - Foto: PR foto

Iværksættere bytter haveæbler for cider

Madspild: Mellem 1. og 14. oktober kan du bytte dine ubrugte haveæbler til en flaske cider fra Decideret Cider. For hvert 10 kilo æbler du medbringer, får du en flaske cider. Konceptet udspringer af et ønske om mindre madspild samt lokal kærlighed. Hvert år rådner nemlig fem millioner kilo æbler, og det er kun i de danske haver. »Det er et enormt uudnyttet potentiale,« mener Cornelius Simonsen, der er ciderproducent og medstifter af Decideret Cider. »Der er guld på træerne i de danske haver, verdens bedste æbler, men mange ved ikke, hvad de skal gøre med al deres frugt,« fortsætter han. Decideret Cider laver i forvejen cider på æbler fra fynske haver, men folkene bag følte behov for at gøre noget ekstra mod madspild. Den lokale københavnske cider skal hedde ’Decideret Københavnsk’. Har du æbler tilovers, kan de afleveres i Bygaard i Sydhavn eller hos Vinbonden i Nordvest i hele perioden. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Decideret Cider er et cideri beliggende i Nordhavn. Foto: PR foto

Iværksættere bytter haveæbler for cider

Ved Amager Bladets 140 års-jubilæum i 2014. Forsiden er siden blevet redesignet, men på tirsdag 1. oktober er der tale om en større relancering med nyt avisdesign og ændret indhold. Foto: Michael Paldan.

Relancering: Amager Bladet skifter avisdesign