Så er der fredagsfrokost.
Så er der fredagsfrokost. - Foto: Martin Sørensen

Restaurantskolen vil med på det gastronomiske verdenskort

Fredag åbnede Hotel- og Restaurantskolen dørene på vid gab for at vise, hvordan en moderne madskole vil spille sammen med byens verdensberømte gourmet-branche.

»Vi har tænkt os at nyskabe skolen, så vi – ligesom den gastronomiske branche i København – kommer på verdenskortet.«

Direktøren for Hotel- og Restaurantskolen på Vigerslev Allé Anne-Birgitte Agger har sat ambitionerne tårnhøjt for skolen, som de seneste år har haft svært ved at tiltrække elever – og dermed få det ry, som en hungrende københavnsk gourmet-branche ellers skriger efter.

På en paradoksal og kedelig baggrund om drastisk faldende elevtal i en branche, som ellers oplever international berømmelse, har Hotel- og Restaurantskolen det seneste halvandet år været i gang med en sindssygt ambitiøs strategiproces med inddragelse af 1.200 mennesker: Elever, medarbejdere og branche.

I maj nedkom skolen så med en ny plan, der skal sikre, at den inden 2022 får genskabt skolen som en skole, der uddanner eleverne til bæredygtig mad, gastronomi og værtsskab.

Det skal sikre, at branchen fortsat kan hyre talentfulde, innovative elever – og at vi andre fortsat kan nyde sanselige gastronomi og oplevelser på restauranter og hoteller. Som et konkret eksempel genopstod vores gamle elevkantine efter sommerferien som ’Restauranten’ – et læringsrum, hvor eleverne hver dag producerer og i fede omgivelser serverer dagens to-retters menu for 25 kroner for deres kammerater.

Der arbejdes nu på en helt ny måde i de gamle Aller-bygninger. For eksempel har man bandlyst færdigproducerede varer som fond og mayonnaise i undervisningen, og elever får efter mange år i kedelige teorilokaler nu igen praksisnær undervisning under neglene i Restauranten, Madboderne og et bylandbrug bag skolen.

»Med den nye strategi har vi besluttet os for at lægge arm med markant faldende elevtal, dårligt ry i branchen – og et samfund hvor unge i København vælger, at deres uddannelse skal være boglig.

Vi vil inden 2022 både have fornyet vores skole og sikret et markant øget elevtal. Vores vision er at berige og glæde verden med talent og håndværk, der skaber fremtidens bæredygtige gastronomi, hospitality og værtskab. Vi snakker altså ikke bare om vores overlevelse, men klodens,« lyder det fra direktøren, som i fredags viste rundt i de nye omgivelser.

Se mere: hrs.dk

Restaurantchef Henrik Lindegaard viser Jeppe og Camilla, hvordan borddækningen i restauranten skal være.

Restaurantchef Henrik Lindegaard viser Jeppe og Camilla, hvordan borddækningen i restauranten skal være. – Foto: Martin Sørensen

Direktør Anne-Birgitte Agger med restaurantchef Henrik Lindegaard.

Direktør Anne-Birgitte Agger med restaurantchef Henrik Lindegaard. – Foto: Martin Sørensen

Gang i gryderne.

Gang i gryderne. – Foto: Martin Sørensen

Statsminister Thorvald Stauning på besøg anno 1930‘erne.

Statsminister Thorvald Stauning på besøg anno 1930‘erne. – Foto: Hotel- og Restaurantskolen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Diget ved Dragør Nordstrand.

Dragør må selv klare sit digeprojekt

Sine Heltberg (S) og Pernille Høxbro (K).

Tak for kampen