Københavns økonomi for 2020 er blevet planlagt med budgetforhandlingerne
Københavns økonomi for 2020 er blevet planlagt med budgetforhandlingerne - Foto: FOTO: Benedicte Lorenzen

Budgetaftale: Et skridt i den rigtige retning

Ninna Hedeager Olsen (EL)

Teknik- og miljøborgmester

Efter nogle lange dage og aftener er partierne på rådhuset endelig blevet færdige med årets budgetforhandlinger, der bestemmer Københavns økonomi for 2020. I Enhedslisten er vi glade for resultatet, selvom det desværre ikke har været muligt at imødekomme alle de mange gode ønsker fra bydelene.

Som noget meget positivt er vi blevet enige om at hæve prisen på en beboerlicens og udarbejde en plan for, hvordan vi får mindre benzin- og dieseltrafik inden 2025. En højere beboerlicens vil gøre det attraktivt for flere at skifte til delebil, og forpligtiger aftalen os samtidig på at arbejde for at fremme delebiler bl.a. i forbindelse med den kommende kommuneplan. Det vil ikke kun betyde mindre trængsel og bedre forhold for cyklister og fodgængere, det vil også have en mærkbar effekt på byens klimaregnskab og luftforureningen. Vi har også allerede taget hul på arbejdet med et markant løft af cykelområdet.

Enhedslisten fik også kæmpet sig til, at der nu afsættes 365 millioner kroner til arbejdet med at skabe en mere sammenhængende by, hvor vi løfter nogle af byens udsatte bydele og investerer i nye almene boliger primært i de nye byudviklingsområder.

I Valby har vi sikret en cykelsti igennem Kulbaneparken, hvor der også vil blive installeret toiletter og komme nye bænke. Vi havde gerne set en større investering i faciliteter til parken, men med en cykelsti sikrer vi til at starte med, at Kulbanekvarteret åbnes op for naboområderne, og med faste toiletter skal børnefamilier og andre ikke bekymre sig om tage hjem blot for at træde af på naturens vegne. Vi glæder os også over, at der nu er sat penge af til cykelstier på Valby Langgade.

Vi får også sat gang i en undersøgelse af muligheden for at anlægge en cykel og gangbro mellem Teglholmen og Amager Fælled, så beboerne i Sydhavnen nemt kan komme til og fra et af de smukkeste naturområder i København.

Og der er mange flere projekter som disse, der alle er med til at skubbe København i den rigtige retning. Et skridt ad gangen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Socialborgmester Mia Nyegaard havde meldt ud, at hun ville ¿bide sig fast i budgetbordet¿ til hun fik sin vilje. På nogle områder fik hun. Her fra et besøg på Mændenes Hjem sammen med Frank Jensen i april.

Budget20: Vesterbro-indsatser reddet på målstregen

Beboere og forretningsdrivende omkring Dantes Plads har længe sagt ‘Nej tak’ til en parkeringskælder under pladsen. Nu er der borgermøde om sagen.

Protesterne mod parkeringskælder fortsætter: Nu er der borgermøde om Dantes Plads