Karen Marie Børsting (tv), Inge Grønlund og Flemming Axelsen har alle boet i Kulbanekvarteret i mange år. De er også alle med i bestyrelsen hos Områdefornyelse Kulbanekvarterets styregruppe, hvor de kæmper for at få de sidste penge til en færdig Kulbanepark.
Karen Marie Børsting (tv), Inge Grønlund og Flemming Axelsen har alle boet i Kulbanekvarteret i mange år. De er også alle med i bestyrelsen hos Områdefornyelse Kulbanekvarterets styregruppe, hvor de kæmper for at få de sidste penge til en færdig Kulbanepark. - Foto: Benedicte Lorenzen

Kulbanekvarteret takker for ny cykelsti: »Men vi er endnu ikke i mål med parken«

Vejen til en færdig Kulbanepark er blevet kortere, efter partierne bag Budget 2020 har fundet penge til en oplyst cykelsti, toiletter og nogle københavnerbænke. De lokal ildsjæle er glade, men målet er ikke helt nået endnu.

Præcis som med italienske hovedstæder bliver københavnske parker ikke bygget på en enkelt dag, ej heller på et enkelt år for den sags skyld. Men at Kulbaneparken så småt er ved at tage form, det er ganske vist.

Det første spadestik til udekøkkenet med navnet ’Lanternen’ er taget, og i områdets nye bemandede værested er man så godt som klar til at åbne. I sommer kunne beboerne desuden se de spiselige planter gro i Kulbaneparkens nye køkkenhave. Seneste skud i parkens opførelse kom med Budget 2020, hvor forligsparterne satte 9,6 millioner kroner af til at skabe en oplyst cykelsti gennem parken. Noget, der har været et stort lokalt ønske. I budgettet blev det også specificeret, at der skulle laves toiletter og stilles københavnerbænke op i parken.

Vi mangler det sidste

De ekstra kommunale kroner vækker glæde blandt de lokale kræfter i Kulbanekvarteret. Det fortæller Inge Grønlund, der er formand for Områdefornyelse Kulbanekvarterets styregruppe:

»Vi takker virkelig politikerne for det, de har givet os indtil nu. Det betyder utrolig meget, hvis vi skal have den park, vi drømmer om,« siger hun.

Glæden og taknemmeligheden til trods, er parken dog endnu ikke fuldt finansieret. Frem mod budgettet bad områdefornyelsens styregruppe politikerne om at finde de resterende 20 millioner, det ville kræve at få en færdig grøn park. Det arbejde fortsætter nu, fortæller Inge Grønlund:

»På nuværende tidspunkt har vi allerede fået penge til ting som Lanternen og det bemandede værested, men der vil stadig være masser af tomme pletter, som ikke hænger sammen. Der har vi brug for at få bevilliget nogle flere penge, så vi kan få lavet nogle flere byrum og noget mere grønt ligesom der stadig mangler penge til skraldespande,« forklarer hun og bliver bakket op af Karen Marie Børsting, der også er med i styregruppens formandsskab:

»Den grønne del af parken er nok den sidste hurdle, vi mangler, før vi kan kalde det en rigtig park. De grundinstallationer, vi har ønsket os fra begyndelsen, har vi faktisk fået, så nu skal vi bare have det grønne på plads. Derfor synes jeg også, det er fantastisk, at politikerne igen har fundet penge til os herude, for der er jo mange, der gerne vil have penge i Københavns Kommune. Når det er sagt, vil jeg tro, vi nu mangler omkring fem millioner kroner, før vi er helt på plads med parken.«

Økonomisk deadline

Næste skridt for de lokale ildsjæle er derfor den såkaldte overførselssag, hvor politikerne forhandler om de millioner fra 2019-budgettet, der er blevet til overs. Forhandlinger, der finder sted til foråret.

Beboerne har nemlig en bagkant for, hvornår alle parkpengene gerne skulle være i hus. Det fortæller bestyrelsesmedlem Flemming Axelsen:

»Vi har lagt stor vægt på, at vi får midler til at lave parken færdig, inden Områdefornyelsen er slut i 2021, for ellers står vi med håret i postkassen over for politikerne, hvis vi selv skal ind og søge om bevillinger og dit og dat. Det formår vi simpelthen ikke, der skal være noget opbakning. Det er områdefornyelsen, der er rygraden i det,« fortæller han.

Håbet er desuden, at Kulbaneparken står færdig og klar i 2021.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Think.dk har ikke købt et eneste møbel. Bordet er lavet ud af et tidligere legehus, som Martin Kæstel Nielsen havde i en kolonihave.FOTO: thomas frederiksen

Moderne forsamlingshus rækker ud efter borgerne

Fem verdenskendte kokke laver 50 signaturpizzaer hver til fødselsdagen.

BÆST og Mirabelle fejrer 5 års fødselsdag og udfordrer 5 verdenskendte kokke på pizza