Xiao Yan Zheng gør klar til dagens ryk-ind.
Xiao Yan Zheng gør klar til dagens ryk-ind. - Foto: Jacob Schneider

Ruller, nudler og sticks på ‘Stubben’

Sushien indtager for første gang Sydhavnen med Hana Sushi i den tidligere bodega på Stubmøllevej..

Da bodegaen Stubben lukkede for hanerne på torvet ved Stubmøllevej og Mozartsvej, fik lokalerne den helt store tur, så der kan drives restaurant. Et marokkansk spisested startede ud, men nu er der japanske delikatesser på menuen: Hana Sushi har forpagtet stedet, og de velkendte tangruller med ris, grønsager og fisk flyver henover disken, både til takeaway og servering ved bordene.

Det er Serena Quan, som har åbnet sin anden Hana-restuarant sammen med Xiao Yan Zheng, som er daglig bestyrer. Den første ligger i Nykøbing Sjælland, og Serena ser Sydhavnen som det oplagte sted at åbne i København:

»Det var jo en rigtig flot café, og der er ikke mange spisesteder i Sydhavnen, så vi syntes, der manglede noget sushi.

For mig er Sydhavnen sådan et dejligt sted ved vandet. Meget stille og roligt med naturområder og en stor legeplads. I København er der mange mennesker og mange biler, men i Sydhavnen er der ro og fred, og folk kender hinanden. Her er virkelig hyggeligt,« siger ejeren.

Restauratørerne har taget et populært koncept med fra Nykøbing, nemlig sushi ad libitum. Der er dog indbygget den regel, at man betaler ti kroner ekstra for hvert stykke, man levner ud over to. Det er både for at sørge for, at maden er helt frisklavet – kokken kreerer først sushien, når den bestilles, og man kan hele tiden skrive mere på ordresedlen – og for at minimere madspild, forklarer Serena:

»Man vælger selv, og så laver vi det friskt. Så derfor er det bedre at holde lidt igen og så bestille noget mere, så laver vi det med det samme.«

Serena glæder sig til sommer, hvor der bliver udeservering på pladsen:

»Her er jo utrolig dejligt, når solen skinner, og der er plads til mange mennesker, så det glæder vi os til.

Til de sydhavnere, som ikke er fans af rå fisk, er der også et udvalg af sticks og varme retter såsom kylling i karry, oksekød, and og nudler.

Hana Sushi holder åbent mandag til torsdag klokken 12-21, fredag til søndag 12-22.

Se mere: hanasushi.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vibenshus Skole ønsker at sætte mere fokus på dans i skoletiden.

Vibenshus Skole modtager legat: Får penge til nyt musikanlæg

Du kan finde både gaver og pynt på årets julemarked.

Nu er det jul igen på Ravnsborggade