Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) åbnede Alfred Nobels Bro 16. december 2018. FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX.
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) åbnede Alfred Nobels Bro 16. december 2018. FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX.

Et år efter åbningen af Alfred Nobels Bro: Sydhavnerne har taget broen til sig

20 procent flere cyklister og gående har fra maj til september lagt deres vej over Alfreds Nobels Bro, som forbinder Teglholmen og Enghave Brygge.

Trafiktal viser, at københavnerne har taget Alfred Nobels Bro til sig. Til december er det et år siden, at broen åbnede, og dette har været anledning til at gøre status.

Da broen åbnede, var der en vis spænding omkring, hvor meget broen ville blive brugt, da den ligger mellem de nye bydele Teglholmen og Enghave Brygge, der fortsat er under opbygning.

Det har dog vist sig, at overraskende mange har taget broen til sig, og en trafiktælling fra Teknik- og Miljøforvaltningen viser en stigning af krydsende cyklister og fodgængere på 20 procent fra maj til september 2019. De flotte tal glæder teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

»Genveje i form af broer over havnen, kanaler og baneterræn er med til at få flere københavnere til at gå og cykle. Mange beboere i Sydhavn har med Alfred Nobels Bro fået en nemmere hverdag. Og samtidig er broen med til at fuldende Havneringen til glæde for de mange københavnere og turister, der nyder at opleve byen på to hjul,« siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

I første omgang er Alfred Nobels Bro kun tilgængelig for cyklister og fodgængere, mens den først åbner for biltrafik i 2024.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Flere var forbi og tale med Københavns Politi, da de tirsdag havde stillet deres mobile politistation op på Frederiksborgvej.

Politikommissær om Circle K-hjørne: »Det er borgernes hjørne«

En typisk kikkenborg i Dragør.

Kikkenborge er ikke for alle tage i Dragør