Denne sidste offentlige grønne plet på Saxtorphsvej bliver flittigt brugt af både beboere, institutioner og skoler i området. Nu vil kommunen dog bygge endnu en daginstitution netop her og det møder stor modstand fra både borgere og lokaludvalg, der nu inviterer til borgermøde om alternative placeringer for den nye daginstitution.
Denne sidste offentlige grønne plet på Saxtorphsvej bliver flittigt brugt af både beboere, institutioner og skoler i området. Nu vil kommunen dog bygge endnu en daginstitution netop her og det møder stor modstand fra både borgere og lokaludvalg, der nu inviterer til borgermøde om alternative placeringer for den nye daginstitution. - Foto: Benedicte Lorenzen

Borgermøde om Saxtorphsvej: Hvor skal den nye daginstitution ligge i stedet for?

Modstanden mod en ny daginstitution på Saxtorphsvej er stor, og 26. november inviterer Valby Lokaludvalg til borgermøde om alternative placeringer.

Modstanden har vokset sig stor i Valby, siden forligspartierne i oktober præsenterede det kommunale budget for næste år. I aftaleteksten står nemlig at læse, at man er blevet enige om at afsætte 134 millioner kroner til en ny daginstitution med 13 børnegrupper på Saxtorphsvej.

Problemet er bare, at den lille villavej i forvejen huser de to institutioner Arken og Nabohuset, ligesom en udflytterbus må kringle sig ind og ud gennem det trafikale kaos, der opstår hver morgen, når børn skal bringes og hentes i to daginstitutioner.

Indtil nu er det dog lige gået, fortæller de hårdt trængte beboere, men med planerne om en tredje daginstitution på Saxtorphvej er grænsen nået.

Et andet problem er, at politikerne har besluttet, at daginstitutionen skal opføres på kvarterets sidste offentlige grønne plet, der i dag flittigt biver brugt af institutioner, skoler og beboerne i området.

Der findes bedre steder

Beslutningen har også vakt stor undren hos både beboere og Valby Lokaludvalg, der begge mener, at man ved bygningen af institutionen ’Nabohuset’ lavede en klar aftale om, at det øvrige grønne område skulle sikres som rekreativt.

Hos Valby Lokaludvalg har man allerede præsenteret flere alternative placeringer, som formand Michael Fjeldsø fortalte til avisen i oktober:

»Kun 300-400 meter fra Saxtorphsvej ligger Kulbaneparken, hvor det vil være oplagt at lægge en ny institution. Her vil man være i udkanten af en stor park med legepladser og aktiviteter og store grønne områder,« sagde han.

Deltag i borgermødet

Netop de alternative placeringer er på dagsordenen, når Valby Lokaludvalg inviterer til borgermøde om institutionen på Saxtorphsvej næste tirsdag 26. november.

Her vil der være god mulighed for at give sin mening til kende over for dem, der har noget at skulle have sagt. Med til borgermødet vil nemlig være børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), Nicolai Kragh Petersen, der er direktør i børne- og ungdomsforvaltningen samt Søren Tegen Pedersen, som er direktør i Økonomiforvaltningen.

På borgermødet vil Valby Lokaludvalg præsentere placeringen ved den kommende Kulbaneparken, ligesom andre mulige steder vil blive lagt op til debat.

Tilmelding er ikke nødvendigt, man tropper bare op i Teatersalen i Valby Kulturhus på Valgårdsvej 4. Det finder sted tirsdag 26. november fra klokken 17.00-19.00.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Borgmester Simon Aggesen (K) holdt tale ved indvielsen af klimatilpasningsanlægget ved Domus Vista.

Domus Vista: Konkurrence om klimatilpasning endte med skybrudssamarbejde

Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse.

Bodega Blues: Tag en slingrende tur gennem Vesterbros gamle, brune værtshuse