Lokale Rachel Pryce Roed har tidligere samlet skrald sammen på Frederiksberg. Nu er turen kommet til Valby. Foto: Martin Sørensen
Lokale Rachel Pryce Roed har tidligere samlet skrald sammen på Frederiksberg. Nu er turen kommet til Valby. Foto: Martin Sørensen

Rachel tager skraldet: På lørdag kan du være med til at fjerne skodder og skidt fra gaden

Rachel Pryce Roed har haft succes med skralde-gåture på Frederiksberg. Nu er turen kommet til Valby, hvor jagten på skrald på gaden går ind på lørdag.

På lørdag 23 november inviterer den lokale ildsjæl Rachel Pryce Roed hele Valby med på en skralde-gåtur. I samarbejde med miljøgruppen i lokaludvalget og foreningen ‘Bevæg dig for livet’ inviterer hun til en fælles skraldegåtur i Valby klokken 10 til 12.

Rachel Pryce Roed har tidligere arrangeret skraldeture på Frederiksberg, hvor frivillige har samlet henkastet affald sammen.

»Vores mål er at få skabt en holdningsændring, så ingen længere smider plastik, tyggegummi, cigaretskodder, snus og andet affald udenfor skraldespandene. Hensigten er, at intet affald skal ende i kloakkerne og dermed blive transporteret videre ud i vores farvande,« siger Rachel Pryce Roed, der står bag projektet Dråben i havet.

»Dette lokale initiativ ønsker vi på sigt at gøre landsdækkende, så det bliver lige så socialt uacceptabelt at smide skrald, som det i dag er uacceptabelt at ryge på de danske sygehuse. Når holdningsændringen er slået igennem i hele kommunen, håber vi, at vi i denne sammenhæng bliver arbejdsløse,« siger Rachel Pryce Roed.

Der er sørget for snappere, veste og plastikposer. Det eneste du skal, er at tage familie og venner under armen, møde op og bruge et par timer på at samle skrald.

Vil du være med er mødestedet Valby Tingsted klokken 10.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vibeke Saxtorph bor med sin mand Poul i villaen på Egholmvej.

Alle gode gange tre

Udkørsel til Ryesgade fra remisen.

Da sporvognene kørte ud fra remisen