Hele flokken med de 41 julesokker: Hanne, Mette, Helle, Estrella, Anny, Margit, Dorte og Jette.
Hele flokken med de 41 julesokker: Hanne, Mette, Helle, Estrella, Anny, Margit, Dorte og Jette. - Foto: Jacob Schneider

Ulden juleglæde til indlagte børn

En gruppe frivillige damer hos Samvirkende Menighedsplejer lagde onsdag de sidste hænder på en sending julesokker til børn, der er indlagt i højtiden.

Der har været travlhed i kælderen under Samvirkende Menighedsplejers store domicil ved Valby Tingsted de seneste uger: En flok ivrige damer har nemlig haft håndarbejdsdage for at skabe lidt glæde blandt børn, som er så uheldige at være indlagt på Hvidovre, Hillerød og Rigshospitalet i juletiden.

Onsdag eftermiddag viser de stolt resultatet frem i både strik, hækling, patchwork og filt: 41 julesokker er klar til at blive sendt af sted til børnene gennem hospitalsklovnen Stella inden julemåneden. Det er Helle Axelsen, som har taget initiativ til projektet, og der er sørget godt for deltagerne med både kaffe, småkager og lagkage med rigeligt flødeskum.

»Vi går aldrig ned på kage her,« forsikrer damerne.

»Min datter spurgte mig sidste år om, hvor lang tid det ville tage mig at strikke en sok. ’Er det en babysok eller en størrelse 48?,’ spurgte jeg så,« siger Helle.

Det viste sig at være noget mere end en størrelse 48. Det var nemlig den selvstændige hospitalsklovn, der på Facebook havde spurgt efter gavesokker til de børn, hun besøger frem mod juletid.

Flere hænder næste år

En tennisalbue satte dog en stopper for Helles eskapader med strikkepindene, men i år har den fået hele armen sammen med ti andre kreative julesjæle.

»Det har stjålet meget af min nattesøvn, men det har været sjovt og folk har virkelig været flittige. Så nu håber vi bare, vores julesokker bringer glæde hos børnene på hospitalerne.

Vi har også fået doneret forskellige gaver og et kort med H.C. Andersens eventyr ’Hyldemor’ til at putte i sokkerne. Og hvis Stella vil, så gør vi det igen til næste år, for det har været sjovt. Og der får vi brug for alle de garndonationer, som Valby kan præstere,« siger Helle Axelsen.

Generalsekretær Mette Møbjerg Madsen lagde kælder, kaffe og småkager til, og hun er glad for initiativet:

»Det går perfekt i tråd med de ting, vi ellers laver. Vi har lige haft oplevelsesgruppen for pårørende til demente i dag, og så har vi en madlavningsgruppe for mænd engang imellem – alle mulige former for sociale aktiviteter. Ellers går vores tid med at varetage opgaver og projekter for alle landets 500 menighedsplejer, som er medlem her,« forklarer hun.

Samvirkende Menighedsplejer er en sognediakonal organisation med 117 år bag sig. Siden 1990 har det været en landsdækkende paraplyorganisation for sogne, der udfører humanitært arbejde gennem blandt andet kurser, konsulentbistand, genbrugsbutikker, fondsansøgninger og alverdens sociale initiativer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse.

Bodega Blues: Tag en slingrende tur gennem Vesterbros gamle, brune værtshuse

Jan Alexis Nielsen og Fie lykke Hansens barn gik i en af de berørte institutioner i forbindelse med dokumentaren, ‘Daginstitutioner bag facaden.’

Daginstitutioner bag facaden: Flyttede barn fra udskældt institution og blev tilbudt en dårligere