Hver dag frem til jul åbnes en ny låge i den store Frem-julekalender. 24 legendariske frem‘ere hyldes med en karikaturtegning. Og mon ikke der er et par spillere eller tre fra det legendariske 1992-bronzehold, som har sneget sig blandt de 24 udvalgte?
Hver dag frem til jul åbnes en ny låge i den store Frem-julekalender. 24 legendariske frem‘ere hyldes med en karikaturtegning. Og mon ikke der er et par spillere eller tre fra det legendariske 1992-bronzehold, som har sneget sig blandt de 24 udvalgte? - Foto: BK Frem

Kravl tilbage i Frem-tiden med årets julekalender

På kbhliv.dk/valby kan du hver dag frem til jul læse en kort tekst om en navnkundig Frem-spiller og ikke mindst nyde satiretegner Peter Kjærgaards Frem-stilling af en Frem-legende i rollen som kravlenisse.

Tilbage i efteråret stillede vi på Valby Bladet og Kgs. Enghave Bladets redaktion os selv en, hvad der skulle vise sig at blive, særdeles vanskelig opgave: Vi satte os for at udvælge de 24 største og mest legendarisk Frem-spillere gennem tiderne.

Vi nåede hurtigt Frem til de første 50 koryfæer, som kunne fortjene at være med på listen. Opgaven blev kun endnu sværere, da rigtig mange af Frems tilhængere tog opfordringen op på Facebook og gav deres besyv med om, hvem der er de største frem’ere gennem tiderne.

Selvom der rundt regnet blev foreslået godt og vel et halvt hundrede forskellige og meget velkvalificerede navne, så var formålet nu engang at lave en julekalender, og traditionen tilsiger, at sådan en indeholder 24 og ikke 50 låger.

Loyalitet og klasse

En kombination af mange parametre har spillet ind i udvælgelsen. Vi har taget udgangspunkt i, hvad den enkelte spiller præsterede som frem’er og ikke så meget, hvad han opnåede før eller efter sin tid som Frem-spiller.

Loyaliteten og antallet af kampe i den tværstribede trøje har ligeledes vægtet højt. Der er således blot én spiller på listen, som har spillet færre end 100 kampe for Frem, mens hele ti af de 24 udvalgte spillere er noteret for mere end 250 kampe.

Der er blevet plads til to udenlandske spillere og fire målmænd på listen, og så er spillere fra Frems alltime-topscorerliste rigt repræsenteret.

Hop med på kanen

Vi håber du vil nyde at læse om de 24 udvalgte Frem-legender – én om dagen hver dag frem til og med 24. december. De første tre Frem-kravlenisser er naturligvis allerede blevet afsløret, men du kan sagtens nå at hoppe med på kanen og læse med. Det er bare at smutte ind på kbhliv.dk/valby.

Måske du bliver lidt klogere på enkelte af spillerne eller blot får genopfrisket gode minder. Vi er i hvert fald overbeviste om, at satiretegner Peter Kjærgaards muntre kravlenisse-udgaver af de 24 Frem-koryfæer nok skal Frem-kalde et smil hist og her.

God fornøjelse.

En særlig tak skal lyde til BK Frems statistiker, Steen Meisner Bjerre, for at give os et Frem-ragende statistisk materiale at arbejde ud fra.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tirsdag 24. december holder Røde Kors julefest i Codanhuset.

Hjerternes fest: Røde Kors holder jul for ensomme

Ole Henrik Hansen.

Daginstitutioner bag facaden: Forsker: »Læs juleevangeliet i stedet for tilsynsrapport«