Skilteskoven fortæller: Find frem til Folehavens veje og historier

Kort før jul kom et nyt skilteunivers op i Folehavekvarteret, som både skal styrke trygheden og områdets identitet.

Hvor godt kender du egentlig Folehavekvarteret? Hvis svaret er tøvende, så tøv ikke med at aflægge området et visit, kort før jul blev der nemlig opsat 19 nye skilte langs Kirsebærhaven, Folehaven, Gammel Køge Landevej og Vigerslevvej.

Områdets nye skilteunivers består af en lystavle med oversigtskort, dirigerende skilte, kvartersmarkører og destinationsmarkører. Formålet er, at præsentere Folehavekvarteret som et imødekommende og dynamisk område med skole, bibliotek og kirke omringet af mange grønne haver og gårde samt rekreative parker.

Skiltene viser ind bag indfaldsvejene

Skilte kan måske virke som en banal tilgang til arbejdet med at skabe identitet og sammenhængskraft i et kvarter. Idéen med skilteuniverset er opstået i Områdefornyelse Folehavekvarteret, hvor en arbejdsgruppe har arbejdet med strategisk wayfinding og visuel storytelling for at styrke profiler på de lokale institutioner.

Håbet er, at skiltene vil invitere folk ind udefra, så dermed kan være med til at synliggøre lokale fællesskaber og bryde nogle af de mentale og fysiske barrierer, som findes langs de trafikerede veje.

Skoleleder på Kirsebærhavens Skole Anette Lauge har set frem til at se skiltene:

»Vi er rigtig glade for skiltene på Kirsebærhavens Skole. De inviterer ind i kvarteret og viser børn og forældre vej til både dyrelegeplads, tandklinik og aftenbrugerindgang. Bedre vejvisning har vi savnet længe,« fortæller skolelederen i en pressemeddelelse.

Områdets centrale institutioner byder på alt fra dyrelegeplads og svømmehold til stolegymnastik i den lokale kirke og folkekøkken på biblioteket. Det er bare svært at finde ud af, hvor aktiviteterne foregår henne.

Skiltene fortæller historie

Men skiltene kan andet end blot at vise vej, de indeholder nemlig også en visuel fortælling, der byder beboere, besøgende og forbipasserende velkommen til et kvarter, der ofte beskrives som den bedst bevarede hemmelighed i Valby. Eller som Karl fra Elleparken beskriver det:

»Nu lærer man også kvarteret at kende udefra,« siger beboeren, der også er en del af det kollektive formandskab for styregruppen i Områdefornyelsen Folehavekvarteret.

Foreløbigt er skiltene opsat midlertidigt til udgangen af 2020, hvorefter en evalueringsproces med berørte matrikelejere, samt områdefornyelsens styregruppe og input fra lokale beboere vil afgøre, hvordan et fremtidigt og eventuelt mere permanent skilteprogram skal se ud.

19 nye informative og visuelle skilte guider nu rundt i Folehavekvarteret
19 nye informative og visuelle skilte guider nu rundt i Folehavekvarteret – Foto: Ina Maria Weinreich (PR-foto)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Et kig ind i fortidens Frederiksberg.

Find dine aner: Slægtsforskning på Stadsarkivet

Christianshavns Skole er blandt de nominerede til ‘Årets Røgfri Skole’.

Christianshavns Skole er nomineret til ny røgfri pris