I 2015 stod birketræer i Valbyparken og Vigerslevparken også for skud. Dengang var det dog ukendte hærværksmænd, der ødelagde raske træer. Denne gang skal en række birketræer i Vigerslevparken fældes på grund af ælde og tørre somre.
I 2015 stod birketræer i Valbyparken og Vigerslevparken også for skud. Dengang var det dog ukendte hærværksmænd, der ødelagde raske træer. Denne gang skal en række birketræer i Vigerslevparken fældes på grund af ælde og tørre somre. - Foto: Rikke Milling (Arkiv)

Birketræer skal fældes i Vigerslevparken, men mere energivenlige arter plantes til foråret

Alder og tørre somre har tæret på en del af birketræerne i Vigerslevparken, som derfor nu bliver fældet. Til foråret kommer der dog nye træer til parken.

Hører man til dem, der er allergisk over for birk, så er det her måske en god nyhed, mens andre nok vil være triste over at skulle sige farvel til nogle af birketræerne i Vigerslevparken.

Når Teknik- og Miljøforvaltningen i løbet af vinteren skal udføre en række plejeopgaver af træerne i Vigerslevparken, især ved Engdraget, betyder det nemlig, at en del træer vil blive fældet, især birketræer. I en pressemeddelelse skriver forvaltningen, at træerne har haft deres bedste levetid, og at to tørre somre har desværre forværret deres tilstand.

De afskårne stammer vil dog blive liggende, der hvor det er muligt, så de fortsat kan gavne biodiversiteten.

Nye træer kommer til

Teknik- og Miljøforvaltningen lover dog, at træerne til foråret vil blive erstattet af nye træer, som f.eks. hængepil, lind, fuglekirsebær, bøg og birk. Birken er en speciel svensk sort, som er allergivenlig og ikke afgiver pollen.

De nye træer vil ændre parkens , men træbestanden og de gode naturoplevelser vil være sikret i mange år frem, lover forvaltningen.

Arbejdet forventes at gå i gang i uge fire.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Spørgsmål nummer 12 lyder: Melder København Zoo om en forestående familieforøgelse i pandaanlægget?

Spå om 2020 – tip 13 rigtige

Henriette fandt fællesskabet midt i ensomheden