Sådan så det ud kort efter tatovøren på Lyshøjgårdsvej 57 var blevet ramt af en eksplosion ved 1.30 tiden i nat.
Sådan så det ud kort efter tatovøren på Lyshøjgårdsvej 57 var blevet ramt af en eksplosion ved 1.30 tiden i nat. - Foto: Steven Knap /Byrd

Politiet om eksplosion: »Vi betragter det som en bevidst handling«

Københavns Politi efterlyser borgere, der har opholdt sig i området omkring Valby Station og Toftegårds Plads, hvor der omkring klokken 1.30 skete en eksplosion hos tatovøren på Lyshøjgårdsvej 57.

Politiet fortæller nu, at eksplosionen forårsagede mindre skader omkring butikkens indgangsparti, der ligger i en beboelsesejendom på fire etager. I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi dog, at der er tale om en mindre eksplosion, og at det ikke har været nødvendigt at evakuere beboere i ejendommen i løbet af natten. Ingen personer kom til skade ved eksplosionen.

Politiet er nu i gang med efterforskningen, fortæller politiinspektør i Center for speciel efterforskning Dannie Rise:

»Der er tale om en mindre eksplosion, som vi betragter som en bevidst handling. Det er endnu for tidligt at sige noget om motiv, men vi efterforsker sagen bredt,« siger han i en pressemeddelelse.

Har du set noget?

Københavns Politi vil meget gerne i kontakt med borgere, der har opholdt sig i området omkring Valby Station og Toftegårdsplads i nat omkring kl. 01.30.

»Eksplosionen er – heldigvis – sket om natten, hvor der ikke er så mange mennesker på gaden. Det gør dog, at vi er meget afhængige af, at de få mennesker, der var i området, henvender sig til politiet. Det gælder også, selvom man ikke umiddelbart selv vurderer, at man har set noget, som kan være relevant for politiet,« siger Dannie Rise.

Nærpolitiet rykker ud i dag

Nærpolitiet vil være til stede ved Lyshøjgårdsvej i Valby torsdag kl. 15-17 med den mobile politistation, hvor man kan henvende sig, hvis man har set eller hørt noget.

Københavns Politi har natten igennem arbejdet på stedet, men har torsdag morgen omkring kl. 8 ophævet afspærringen, så trafikken igen kan glide ad Lyshøjgårdsvej.

Københavns Politi har været i kontakt med forretningsejeren.

Har du set noget, må du meget gerne kontakte Københavns Politi på 1-1-4

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Wilson er et af de optrædende navne ved årets første -Open Mic Mandag--arrangement.

Wilson og Væver i Frederiksberghallens Café

Elbiler ved at blive ladet op.

Klimavenligt: 50 nye ladepunkter til elbiler på vej