- Foto: Illustration: Peter Kjærgaard

Debat: De svigter Anker Jørgensen og skaber ny uro om placering

Det var ikke regeringens støttepartier i teknik- og miljøudvalget, som sikrede flertal for, at Anker Jørgensen statuen kan blive stående på sin nuværende plads i Sydhavnen. Tværtimod.

Kun fordi de konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti samt socialdemokraterne stemte sammen, blev der lige flertal for opbakning til Anker Jørgensen-statuen.

Man kan undre sig over, at SF, de radikale, Alternativet og Enhedslisten ikke ville stemme for, at den opstillede vellignende statue bevares. Med de fire partiers vægring, så er der forud for Borgerrepræsentationens behandling af sagen i april, skabt unødig uro i lokalområdet og selvfølgelig også hos de mange fans af Anker Jørgensen, som ligger langt udover kredsen i de socialdemokratiske kredse.

Det er en uværdig behandling som SF, Enhedslisten, Alternativet og de radikale har præsteret. En hædring og en respekt for en personlighed og tidligere statsminister, har de fire partier fået til at minde om den værste sandkasse-politik på Københavns Rådhus. Konservative, LA og DF skal derfor opfordre de negative partier, om at være med til at hæve niveauet på Rådhuset.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Østerbro Lokalråds formand Anet Burchard er død, 67 år. Privatfoto

En Østerbro-kæmper er død

Tre kunstnere vil spille sammen og hver for sig, når det det eksperimentelle og det klassiske musik mødes i fælles koncert.

Fra blokfløjte til kinesisk zither: Hør mødet mellem utæmmet improvisation og klassisk musik