Højt fra Søndermarkens trætop venter en grænsesøgende klatrepark

På lørdag åbner Søndermarkens nye klatrepark, der udfordrer højdeskrækken på flere niveauer. Avisen fik lov at prøve banen få dage før åbningen, og det kan virkelig anbefales, hvis man altså ikke er alt for hårdt ramt af højdeskræk…

De små træstykker gynger faretruende i vinden, da foden forsigtigt bevæger sig ud fra platformen næsten ti meter over Søndermarkens grønne. Det er onsdag eftermiddag. En af de der efterhånden sjældne dage, hvor solen skinner, og de grå regnskyer er trængt i baggrunden. For en kort stund er bekymringerne om Corona-virus skiftet ud med højdeskrækkens lille sitrende boblen i maven. Velkommen til Søndermarkens nye klatrepark, som avisens to udsendte fik lov at prøve kræfter med, få dage før den officielt åbnede i lørdags.

Højdeudfordringer for alle

Vi er nået frem til det hjørne i Søndermarken, der vender ud mod Søndre Fasanvej og Roskildevej. Her får vi snart øje på en række mennesker i orange hjelme, som forsvarligt pakket ind i sikkerhedsliner bevæger sig rundt mellem træerne i varierende højde. På jorden finder vi Daniel Monby, der er direktør i virksomheden GoMonkey, som står bag den nye klatrepark:

»Vi driver i forvejen en klatrepark i Gladsaxe, så vi blev rigtig glade, da vi vandt udbuddet om at bygge en her i Søndermarken. I de seneste mange måneder har vi brugt mange timer på at bygge en super god bane med 19 forhindringer, som favner alle fra otte år og opefter. Vi har lavet tre baner, som varierer i sværhedsgrad. Jo højere, man kommer op, jo sværere bliver forhindringerne også. Når banen er på sit højeste, når den op omkring ti meter, men ellers ligger de tre baner i snit på henholdsvis tre, seks og ni meter,« fortæller han.

Det er blevet tid til at trodse tyngdekraften og bevæge sig op mellem træernes stammer. Derop, hvor udspændte net, svævende tønder og flere andre forhindringer venter. Inden vi får adgang til højderne, skal vi dog lige igennem en sikker indkøring i sikkerheden.

Tre, to, en… afsted

Sele, handsker og hjelm er på plads på kroppen. Nu er det tid til at bestige den første rebstige, der fører op til den grønne og letteste bane. I selen sidder flere forskellige karabinhager, og inden fødderne får lov at bestige træstykkerne, skal en særlig karabinhage føres over på en stålwire, som man følger hele banen rundt. Daniel Monby forklarer:

»Vi har lavet det med et særligt system, som betyder, at du ikke kan komme af banen, før du har gennemført den, eller hvis en instruktør kommer op og hjælper dig. Det fungerer super godt,« garanterer han.

Så er vi i gang. På denne første bane er højdeskrækken ikke for alvor under pres. Dog melder udfordringerne sig, da den stive kontorkrop må foldes sammen, så man på alle fire kan kravle gennem en række store trætønder, der hænger og svæver cirka tre meter over jorden.

Velankommet på den anden side kan man nu strække kroppen ud og hvile et øjeblik på den lille platform på træets tykke stamme. Snart venter dog den første tur med svævebanen. En ny karabinhage med hjul sættes på stålwiren, og så det bare at kaste sig ud i det… Yikes… Hjernen bremser fødderne millisekunder, før de kaster sig ud i det, der potentielt kan være intetheden. Også selv om det kun er godt tre meter over jorden, og kroppen er gjort fast med to stærke karabinhager på en stålwire. Dyb vejrtrækning, og så af sted.

Frygten gøres til skamme i det øjeblik sele, liner og karabinhager griber kroppen og fører den stille og roligt hen ad stålwiren mod træet på den anden side. Snart slapper musklerne atter af.

Artiklen fortsætter under videoen…

Tag med en tur i Søndermarkens nye klatrepark

GoMonkey med Daniel Monby i spidsen står bag Søndermarkens nye klatrepark, der indeholder 19 sjove forhindringer fordelt på tre baner i forskellige højder. D…

»Shit mand…«

Snart efter er den grønne bane gennemført, og fødderne er atter forenet med tyngdekraften. Vi bliver dog hurtigt enige om, at vi må udfordre modet på den røde bane, hvor forhindringerne venter ni-ti meter oppe.

Og nu er vi så fremme ved begyndelsen af artiklen. Forhindring nummer et er nemlig en udspændt rebstige, som man skal gå henover, mens Søndermarken breder sig langt, langt nede. Min makker Jan er den første til at betræde de gyngende, smalle trin, og han beskriver egentlig hele situationen til perfektion, da han tager det første skridt:

»Shit mand…« lyder det, hvorefter trappestigens knagen tager over.

Snart følger jeg efter, og med den efterhånden velkendte gysen i maven, passerer vi forhindring efter forhindring.

Da jeg på et tidspunkt står stille på en af træernes platforme, råber Daniel Monby pludselig nede fra jorden:

»Husk at nyde udsigten deroppe.«

Og han har helt ret. Jeg har overhovedet ikke bidt mærke i, hvor langt jeg faktisk kan se. Kort derfra kigger jeg nu direkte ind på Zoo’s savanne, hvor en giraf har bevæget sig ud i solskinnet, mens to zebraer har gang i eftermiddagskløningen af hinandens rygstykker. Da jeg drejer hovedet, breder Søndermarken sin smukke naturpragt ud under mig, mens Valbys og Frederiksbergs eftermiddagsliv myldrer forbi ude på gaderne. Det er smukt, og for en stund er højdeskrækken glemt. Den vender dog frygtfuldt tilbage, da sidste forhindring skal passeres.

Her venter nemlig et udspændt net, som man må kravle langs med netmaske for netmaske. Det syrer snart i armene, og frygten melder sig nu for alvor i maven. Også denne gang lykkes det dog at komme sikkert i mål, og det er med stolthed, at fødderne nu bevæger sig ad den sidste rebstige mod den trygge tyngdekraft.

Det er blevet tid til at takke af for i dag. Men inden vi går, har GoMonkeys direktør lige denne anbefaling:

»Det er helt klart bedst, hvis man booker tid online, inden man tager herud, så man ikke går forgæves. Vi vil nemlig helst ikke overbefolke banen, så vi prøver at holde det til 30 personer i timen herude,« siger Daniel Monby.

Søndermarkens Klatrepark

  • Det koster 149 kroner, hvis man booker og betaler senest 48 timer før, man vil en tur i klatreparken. Herefter er prisen 169 kroner.

  • Gomonkey.dk kan du også blive klogere på, hvordan de forholder sig til situationen omkring Corona.

Både smidighed og mod skal findes frem, når man skal passere gennem hængende trætønder.
Både smidighed og mod skal findes frem, når man skal passere gennem hængende trætønder. – Foto: Benedicte Lorenzen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Pølsevogns-reception udskudt

Københavns Politi havde torsdag eftermiddag spærret området ved Hermodsgade af, efter en mand var blevet stukket i halsen.

Mand stukket i halsen på Nørrebro