Lene hjælper med indkøbene: »Det manglede da bare…«

Det lokale sammenhold vokser i disse timer, hvor corona-virussen har lukket store dele af landet. En af de lokale helte er Lene Lund fra Valby, der var hurtig til at tilbyde sin hjælp til indkøb, hvis nogen havde brug for det. Det var der.

»Er der gamle eller ekstra udsatte i Valby, som har brug for hjælp til at handle, så send mig en besked. Jeg kan godt hjælpe,« skrev Lene Lund i morges i Facebookgruppen ‘Valby 2500 for os der holder af Valby’, og blot kort tid efter blev hjælpen modtaget med taknemmelighed.

En kvinde fra Sydhavnen kunne nemlig godt bruge hjælp til indkøbene, og snart kom en aftale i stand. Til Minby.dk fortæller Lene Lund:

»For det første har jeg helt tilfældigvis taget en fridag i dag, så jeg var alligevel hjemme. For det andet, er det sådan, at jeg kommer fra en lille bitte by, og der passer man på hinanden. Min mor har altid opdraget mig til, at man skal hjælpe andre. Når hun har brug for hjælp, så bliver jeg altid så rørt over, at naboerne stimler sammen for at hjælpe,« fortæller hun og fortsætter:

»Det fik mig til at tænke over, at der jo bor så mange mennesker i den her by, som ikke bare kan gå ud, og som vi alle er enige om, har bedst af at blive hjemme. Så tænkte jeg bare, at jeg alligevel skulle handle, så der går jo ikke noget af mig ved at købe ind for nogle flere. Jeg havde det nok bare sådan, at ‘Det manglede da bare’.«

Lagde pengene under måtten

Efter en tur i Menu ved Domus Vista med to indkøbskurve, trillede Lene Lund til Sydhavnen for at aflevere de indkøbte varer. Her havde hun lavet en smart aftale med den ældre kvinde, så de to ikke behøvede at mødes:

»Det foregik sådan, at jeg kørte ned for at handle, og så fik jeg hendes adresse. Hun havde så sagt, at hun ville lægge nogle penge under måtten, og så sørgede jeg for at have vekslepenge med, som jeg kunne ligge under måtten. Det foregik helt stille og roligt,« fortæller Lene Lund til Minby.dk

Klar til at hjælpe igen

Selv er hun meget ydmyg omkring sin gode gerning, men I Facebookgruppen vakte den stor begejstring. Og Lene Lund er klar til at hjælpe igen, hvis der brug for det:

»Nu har jeg set, at nogle har linket til, at Røde Kors laver en hjælpelinje, og det, synes jeg, er en rigtig god idé, så det vil jeg undersøge nærmere. Det kunne eksempelvis være, at der var nogle, der havde brug for hjælp til at lufte hunden, og jeg skal jo alligevel ud og lufte min egen hund, så om der er en eller to hunde, det kan jo være det samme,« siger hun og tilføjer:

»Jeg kan godt lide tanken om, at der er nogen, der arrangerer det, så hjælpen kan komme bredere ud via Røde Kors.«

Læs historien om Røde Kors gode initiativ her: Giv en hjælpende hånd mod smitten: Røde Kors søger frivillige i København

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
eFodbold er en blanding mellem esporttræning og fysisk træning

eFodboldskole i København er kåret som årets fodboldaktivitet

Her ses alle vinderne fra uddelingen i 2019 på Nørrebro Teater.

26 teatre og organisationer viderefører Årets Reumert