Billedet her er taget for et par år siden, men gaderne er formentlig ligeså tomme i denne virustid, og derfor opfordrer Valby Lokaludvalg nu til fællessang fra vinduer og altaner dagligt klokken 17.00, så vi kan samles hver for sig.
Billedet her er taget for et par år siden, men gaderne er formentlig ligeså tomme i denne virustid, og derfor opfordrer Valby Lokaludvalg nu til fællessang fra vinduer og altaner dagligt klokken 17.00, så vi kan samles hver for sig. - Foto: Martin Sørensen (Arkiv)

Tre, to en syng med Valby: »Det er i dag et vejr et solskinsvejr…«

Altansang og musik breder sig overalt i København i denne indespærrede tid, og nu melder Valby Lokaludvalg sig også i koret af sangarrangører.

»På opfordring tager vi stafetten op fra Nørrebro og inviterer til fællessang fra vinduer og altaner hver dag kl. 17 – lad os lave et kæmpe kor!«

Se Valby Lokaludvalgs begivenhed på Facebook

Sådan indleder Valby Lokaludvalg deres opfordring til valbygenserne om at mødes i sang og musik fra vinduer og altaner uden naturligvis at mødes fysisk.

»En perfekt sangstemme er ikke et krav, og instrumenter er meget velkomne! Det vigtigste er at vi støtter op om sikre fællesskaber i denne svære corona-tid,« skriver lokaludvalget videre om deres musikalske opfordring, som de sparker i gang fra torsdag 19. marts klokken 17.00. Skulle man have lyst til en fællessang allerede onsdag, er man naturligvis mere end velkommen til at ‘tyvstarte’.

Sangen vælges i fællesskab

Første sang er allerede valgt, og det bliver ‘Det er i dag et vejr, et solskinsvejr’ fra højskolesangbogen, men hvad de næste dages sange skal være, kan du være med til at bestemme.

Valby Lokaludvalg har nemlig lavet en facebookbegivenhed, hvor man dagligt vælger en sang i fællesskab. Hvor længe fællessangen skal køre, bliver afgjort af opbakningen fra lokalområdet, men lokaludvalget er klar til at fortsætte helt til samfundet åbner igen.

Læs mere: På Vesterbro synger og klapper de allerede i fællesskab

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Amager Centret og Field’s har lukket – bortset fra apoteker, Irma, Føtex, Holm Bageri og Bilka

Frederiksberg Centret.

Frederiksberg Centret går på lavt blus