Morten, Søren og Louise i Vestergården i Valby.
Morten, Søren og Louise i Vestergården i Valby. - Foto: Still-billede fra videooptagelse i gården sidste uge.

Spillejobs forsvandt: Nu er Morten gårdmusikant – se med i aften

Musiker Morten Lucas Borød fra Vigerslev Allé har ikke mange jobs i kalenderen for tiden. Til gengæld underholder han sammen med naboen Louise og bassist Søren hjemme i Vestergården i Valby.

Morten Lucas Borød bor i Vestergården på Vigerslev Alle 30. Han er professionel musiker og lever af at spille og synge til bryllupper, fødselsdage, receptioner og på barer, men på grund af corona-situationen er alle hans jobs – som de fleste andre entertaineres – blevet aflyst i et godt stykke tid.

»Det er ikke særlig sjovt. Situationen er den samme for mange musikere. Og så får vi jo heller ikke lov til at sprede glæde med vores musik, som vi plejer.

Men så sidste mandag foreslog min kone, at jeg og vores nabo Louise Dubiel, der også er sanger og musiker, skulle smutte ned i gården og synge en sang. Jeg overtalte Louise til, at lasagnen kunne passe sig selv i ovnen og vi smuttede ned i gården for at spille en sang ved 19-tiden. Flere og flere vinduer åbnede, og der blev råbt på ekstra numre.

Onsdag og fredag gentog vi succesen, denne gang med valbygenser gennem flere år Søren Pedersen på kontrabas. Alt sammen selvfølgelig udført med behørig afstand,« fortæller han.

I aften onsdag klokken 19.00 genoptager de karrieren som gårdmusikanter i Valby, hvor de live-streamer på Facebook.

Se videoer fra gårdkoncerterne og følg Valby-musikeren på Facebook: ’Morten Lucas

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Sidste mandag (16. marts, red.) havde vi solgt for 40 kroner lidt før middagstid. Da tænkte jeg: hvis ikke vi gør noget lige nu, så dør forretningen,« fortæller Franki Johansen. Her har han og hustruen/medejeren af ‘Tøj til Trolde’, Karina Johansen, taget opstilling foran butikken på Godthåbsvej.

‘Tøj til Trolde’ så coronadøden i øjnene, men så tog ejerne en drastisk beslutning

Kronprins Frederik ved Royal Run.

Royal Run er udsat til september grundet corona-krisen