De tre krimiherrer Stephan Garmark (tv.), Morten Remar og David Garmark fra Valby.
De tre krimiherrer Stephan Garmark (tv.), Morten Remar og David Garmark fra Valby. - Foto: Privatfoto.

Premiere i aften: Gratis hyggekrimi via Facebook

I aften fredag klokken 20.00 har forfatterne Morten Remar, Stephan Garmark og David Garmark premiere på deres Facebook-krimi ‘Døden på havet’. Den er et gratis bidrag til adspredelsen hjemme i de hårdt prøvede stuer de kommende ni dage.

»Jeg skulle have afholdt reception for min ny krimi ’Sort arv’ på det ny Brasserie Valby – den er selvfølgelig udsat – allerede inden det åbnede 2. april. Det var stort lagt an, med egen øl fra Valby Bryghus, musik og mad, men ak… Corona lagde det ned, så vi venter med det til senere på året, når det er sikkert at bevæge sig ud mellem mennesker igen.«

Forfatteren David Garmark bor i Valby og er født her. Efter at være vokset op i Midtjylland på grund af faderens lægejob flyttede han sammen med sin norske kæreste for syv år siden tilbage til Valby, som han elsker:

»Jeg elsker denne del af byen for diversiteten og på grund af den udvikling, der sker i disse år. Det er jo en landsby i byen, der bare bliver bedre og bedre,« siger David.

I stedet for at turnere med sin nye bog har han nu sammen med brormand Stephan Garmark og Morten Remar – kendt som bandmedlem i Back to Back, men også krimiforfatter – kastet sig ud i den fælles krimi-føljeton ’Døden på havet’, som går i luften gennem videoklip på deres Facebook-side i aften klokken 20.

Den handler om Dirk Hoffmeyer, i daglig tale bare Hoff, og sendes i ni dele. Første afsnit læses op af Morten. De tre har skrevet tre afsnit hver og læser derfor på skift. Sidste afsnit sendes 11. april.

Krimi-freaks

Morten fortæller om krimitrioen:

»Vi kender hinanden fra krimimessen, hvor vi faldt i snak og drak nogle øl til forfatterfesten. Det var møghyggeligt, og siden har vi holdt kontakten. Stephan skrev forleden, at han savnede mig, fordi Krimimessen var aflyst, så jeg tænkte vi kunne lave noget sammen, alle sammen. En krimi til alle de, der har isoleret sig. Fra os til dem, og ganske gratis. Den var begge brødre med på. Der er så mange, der finder på fede ting i den her tid – det her er vores bidrag.«

Stephan tager over:

»Jeg savner altid Morten, men jeg var ked af, at skulle undvære mit krimimessefix, og udsigten til at skrive noget sammen med ham var virkelig kærkomment.«

David er glad for, at projektet kan bryde hjemmelivet i Valby:

»Jeg elskede Mortens idé, da han ringede til mig – Stephan og jeg har skrevet et par romaner sammen, og er hinandens sparringspartnere, når vi skriver, så det er naturligt for os, at dele den form for kreativitet – at arbejde sammen med Morten om det her projekt, er noget vi alle får noget ud af, fagligt og socialt. Og så er det ret fantastisk, når man er forfatter, at kunne arbejde sammen trods isolation, og trods det, at vi bor i Aarhus, Viborg og Valby,« siger forfatteren.

Garmarkbrødrene i krimi-setup.

Garmarkbrødrene i krimi-setup. – Foto: PR

Hygge à la Barnaby

Stephan fortæller om historien:

»’Døden på havet’ er en hyggekrimi, som man kender dem fra de engelske serier som for eksempel Barnaby, bare på dansk – og så skal den ikke foregå i København, men lokalt i Nordjylland. Vores drabsefterforsker Hoff hører til i Aalborg, og kommer i denne første del af hans sager til Hirtshals, hvor en ung kvindelig fisker er omkommet til havs under mistænkelige omstændigheder.«

David fortæller om hovedpersonerne:

»Hoff er sådan en helt pragmatisk, skarp og knastør efterforsker. Han akkompagneres af sin makker Jørgen Olsen, der er meget glad for mad og drikke. Nogen lyver og dødsfaldet, og de finder ud af, at offeret måske ikke var helt fin i kanten selv.«

Denne corona-krimi bliver dog ikke en enlig svale for hr. Hoff, fortæller Morten:

»Foreløbig har vi skrevet Hoffs første sag, Døden på havet, men der kommer flere om vores efterforsker. Der er masser af ideer og det sværeste er faktisk at sortere i dem – hvornår den næste kommer, ved vi ikke, og i hvilket format, den skal komme er også usikkert – men den første her er vores gave til folket og vi håber de vil nyde den, for vi har nydt at skrive den.«

Oplev krimien fra starten i aften klokken 20.00 eller fang den senere på Facebook: ’Remar og Brødrene Garmark’

www.facebook.com/remargarmark

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frihedsmuseet er opført i Churchillparken ved Kastellet. Det skulle efter planen have været åbnet 5. maj.

Corona tvinger Frihedsmuseet til at udskyde åbning: »Det er virkelig ærgerligt«

Michael Engelbrecht.

Klumme: Vil du frem i verden så buk