Selvom man ikke kan komme på drømmerejsen eller bare besøge familien, så er der masser af alternative til en sjov og hyggelig påskeferie.
Selvom man ikke kan komme på drømmerejsen eller bare besøge familien, så er der masser af alternative til en sjov og hyggelig påskeferie. - Foto: Arkiv

Påskeferie uden familiesammenkomst og museumsbesøg: Vi guider til alternativer

Påskeferie er lig med til familiehygge og museumsbesøg eller ligefrem en ferie. Det har coronakrisen sat en stopper for. Vi guider til en alternativ påske.

Jeg er selv stor fan af påskeferie og især af byens fine museers mange tilbud til påskeaktiviteter. Lige siden mine nu store døtre var ganske små har vi besøg mange museer i påskeferien og haft det sjovt med at klippe gækkebreve eller male påskeæg eller hvad museet eller kulturhuset nu bød på.

Men Danmark er lukket minimum til og med anden påskedag, og måske har du allerede bestilt ferie hos din arbejdsgiver, så hvad stiller man op med ti dage hjemme med familien uden et eneste museums- eller cafébesøg som redningsplanke. Ikke en gang en tur over sundet til Malmø må man. Men fortvivl ej og glæd dig til at droppe hjemmearbejde og hjemmeskole og holde ferie:

Andre nyheder

Her følger nogle ideer til alternative aktiviteter:

Familiefrokost på Skype

Planlæg en familiefrokost, således at man spiser frokost der, hvor man er og så går på facetime eller skype samtidigt og taler med hinanden. Det behøver selvfølgelig ikke at være en frokost – man kan også bare drikke et glas rosé eller en kop kaffe, mens man taler med familien langt væk. Husk at mange bedsteforældre lige nu sidder alene af skræk for at få corona, de ville blive glad for et skype- eller facetime-besøg.

Mal og tril æg

Så længe der er ikke er udgangsforbud, kan man stadig trille æg – det er en fantastisk tradition, som går ud på at hver person i familien – maler nogle æg og så finder man en bakke og triller sine æg. Man må selv bestemme, om man vil kåre det æg, der triller længst eller det flotteste æg eller måske det sjoveste æg. Posca-tusser er efter min mening de bedste til at male på æg – både hårdkogte og dem man selv puster. Husk at spritte dem af, inden du puster.

Lav et gækkebrev

Der er ikke noget mere hyggeligt end at skrive og klippe et gækkebrev og endnu skønnere er det at få det.

I denne tid, hvor vi alle savner fællesskab og at være sammen med dem, vi vil, vil et gækkebrev bibringe ubetinget lykke og glæde.

Man tager et stykke A4 papir – eller hvad man har. En saks og nogle gode tusser – smid dem ud, der ikke dur mere – der er ikke noget mere i irriterende konstant at få fat i den gule farve som er helt tør.

Nu skal du folde papiret fire gange, så det danner to lukkede sider og to åbne. Klip så fra en af de lukkede sider ind mod midte og rundt i det mønster du vil. Klip ikke ud over de åbne sider, så går det i stykker. Når du er tilfreds med dit mønster, åbner du papiret og voila, så har du et flot ark med papirklip. Nu skal der males og farvelægges. Og skrives. Et brugt vers: Mit navn det står med prikker – pas på det ikke stikker. Og så sætter du prikker efter hvor mange bogstaver der er i dit navn. Mindre børn skal have hjælp med saksen, men ellers kan alle være med.

Andre nyheder

Så er det bare af sted til postkassen eller smugle det ind hos modtageren uden at vedkommende opdager det.

Reglen for gækkebreve er – og det gælder i hele verden: Hvis man gætter, hvem der har sendt det, skal afsenderen hoste op med et flot påskeæg – og det skal være chokolade og med meget cellofan. Hvis modtageren derimod ikke gætter det (og det gør man sjældent hvis man er mor eller far og antallet af prikker præcis svarer til navnet på ens barn) så skal modtageren hen til påskeægsbutikken – disse dage kan man købe det i supermarkeder.

Frem med spillene

Har du børn, så er det hyggeligt at spille brætspil. De fleste har Ludo eller Matador, men måske kan du i stedet for den ferie, der blev aflyst, bruge penge på at købe et nyt spil.

De fleste børn kan være med og det er smadder skønt at sidde sammen uden telefoner og iPads. Og mon ikke vi til påskeferien har fået rigeligt virtuelt med fjernundervisning og skypemøder.

Lær at strikke

Denne aktivitet kræver, at man forbereder sig inden butikkerne holder påskelukket – og man skal lige nu undersøge hvilke der har åbent.

For nylig lærte skribenten af denne artikel at strikke. Det var faktisk ikke så svært, som det så ud, selvom man undslap et hyl, når man tabte en maske.

Nu er jeg i gang med et halstørklæde og strikker løs hver aften, når jeg har lukket computeren. Strikketøjet skal have en ordentlig omgang i påskeferien.

Mit budskab er: Når jeg kan lære at strikke – kan alle. Køb noget godt tykt garn – tykke pinde og start med en hue eller karklud. Også youtube har fine videoer med simple strikkemodeller for begyndere.

Glædelig påske.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Badeværelse

Sådan undgår du brune striber i toilettet

Amagerbanen blev oprettet i 1907 og nedlagt i 1995. Her ses Amagerbrogade Station i 1944 og i baggrunden ses Møllelængen, som på daværende tidspunkt var Danmarks længste bygning.

Bakspejlet: Her er historien bag Amagerbanen