Sabrina Speiermann bor i Grøndalsvænge med sine to drenge. Foto: Martin Sørensen

MIN UGE I VANLØSE: Sabrina Speiermann

NY SERIE. VANLØSE BLADET GÅR TÆT PÅ BEBOERNE I VANLØSE OG GRØNDAL.

MANDAG Første dag tilbage efter ferien. Nu er der kun få uger til at det helt store ryk ind. Jeg er chef for efter- og videreuddannelse hos Cphbusiness Academy, og når sommerferien lakker mod enden er det højsæson for tilmeldinger til vores diplom- og akademiuddannelser.

Grøndal emmer stadig af sommer og feriestemning. Jeg bor i Grøndalsvænge sammen med mine to drenge på 11 og 13 år. Grøndalsvænge er lidt som en lille landsby fra 1920’erne med små patinerede huse med frodige haver og vejnavne som ferskenvej og mirabellevej, der leder tankerne hen til sommerdage, som dem vi har nu.

Der er rigtig god plads på cykelstien på vej til arbejde. Mine børn er på ferie med deres far de næste to uger, så jeg har ikke en skarp bagkant og snupper en is på vejen hjem hos Fiorita i gaden, hvor jeg arbejder. Jeg svinger forbi Torvehallerne for at købe lidt lækkert med hjem til aften. Jeg skal spise middag med min kæresten, som jeg ikke har set så meget til de sidste par uger, da jeg har holdt ferie med drengene. Overvejer en løbetur i Grøndalsparken men varmen slår mig lidt ud så det bliver til en kop kaffe og skøn middag på terrassen i stedet med et løfte til mig selv om at løbe en tur i morgen tidlig.

TIRSDAG Jeg står lidt tidligere op, indfrier mit løfte og løber en tur i Grøndalsparken. Det føles som søndag på en tirsdag. Det er som om Grøndal er gået i sommerhi. Selv frøken Jensen er draget på ferie. Jeg holder virkelig meget af frøken Jensens lille café i den gamle stationsbygning. Jeg svinger ofte forbi og tager en kaffe med på turen.

På vejen hjem fra arbejde henter jeg en lykkepose med brød købt via app’en ’Too good to go’ hos Bageriet Sløjfen på Ålekistevej. ’Too good to go’ konceptet er meget enkelt: Køb en pose af det brød, der ikke er blevet solgt på dagen og hjælp med at bekæmpe madspild. Det er altid spændende, hvad der er i posen. I dag er der to brød og en håndfuld morgenboller. Jeg får en veninde på besøg, så jeg gør klar til en let middag på terrassen. Glæder mig til et glas rosé og gode feriehistorier.

ONSDAG Jeg holder en halv fridag. Jeg er inviteret til frokost hos en veninde i hendes sommerhus i Odsherred. Jeg arbejder hjemme om formiddagen. Jeg havde planer om at tage en buket blomster med, men Engletrompeten på Godthåbsvej har ferielukket. Det samme har Godthåbsbageriet –ellers ville jeg have taget en af deres skønne æbletærte med til kaffen. Jeg overvejer nogle lækre flødeboller, men de vil helt sikkert nå at smelte, inden jeg når frem. Så det bliver til en flaske rosé.

Det bliver til endnu en fantastisk dag i det danske sommerland. En anden veninde har inviteret til middag i Ellinge Lyng. Dagen slutter med aftenbadning, rabarber crumble og en smuk og velkendt solnedgang over Sejerøbugten. Jeg har indtil for 3 år siden selv haft sommerhus ud til bugten. Eftersigende har en australsk rejsende kåret denne solnedgang til verdens smukkeste efter at have beset 1000 solnedgange verden over.

TORSDAG

Jeg spiser morgenmad på terrassen. Alle taler om den… den varme sommer. Og det er en virkelig generøs sommer, hvad angår sol og varme.

Jeg har lyst til fisk til aften. Desværre er Grøndal fiskehandler lukket. Det er virkelig ærgerligt. Det har været en luksus at have en fiskehandler på den anden side af gaden. Jeg når ikke forbi fiskehandleren i Torvehallerne, da jeg skal hente endnu en To good to go pose hos Emmerys på Frederiksberg på vej hjem. Så det bliver til alt godt fra køleskabet med brød til.

Efter arbejdet går jeg i kælderen og finder tommestokken frem. Mine teenagedrenge har ytret ønske om hvert deres værelse. Det vil kræve en mindre ombygning på 1. sal. Jeg beslutter mig for at få en arkitektkyndig veninde ind over projektet, inden jeg rekvirerer et tilbud.

FREDAG

Jeg har meldt mig til DHL løb for første gang i mit liv og må øve mig lidt mere inden det går løs 28. august. Da jeg vågner forekommer en løbetur mig helt uoverskuelig. Det ser ikke elegant ud, da jeg slæber mig igennem Grøndalsparken, men det virker.

Min mormor er på plejehjem og har længe haft et ønske om at høre lydbøger. Jeg har lånt nogle på biblioteket. Desværre kan mit 20 år gamle minianlæg ikke afspille CD/mp3, så jeg har købt en afspiller, som jeg henter hos min nye pakkecentral ’Min Købmand’, der har overtaget efter Meny. Jeg kører ud med afspilleren til min mormor, og den første lydbog ryger på med det samme. ”Kvinderne fra Thy” af Maria Helleberg. Min mormor har alle dage været begejstret for slægtsromaner og fortællinger om stærke kvinder.

Om aftenen mødes jeg med min kæreste på Vesterbro. Vi spiser en hurtig salat på California Kitchen og samler nogle venner op, inden vi cykler mod en pop up bar i Carlsberg byen for at få et par kølige GT.

LØRDAG

Uanset om mine drenge er hos mig eller ej, så starter weekenden altid langsomt. Jeg står op og bager morgenboller. Jeg laver altid dejen aftenen i forvejen. Jeg læser nyheder og drikker kaffe, mens jeg venter på bollerne.

Ud på eftermiddagen indtager jeg en liggestol på terrassen med en aperol spritz i den ene hånd og en bog i den anden, indtil det er tid til at lave lidt mad. Lunt rugbrød med avocado og håndpillede rejer – mere sommer bliver det ikke…

SØNDAG

Mine børn er stadig på ferie med deres far, så jeg tager på staycation hos min kæreste den kommende uge, der har en lejlighed inde ved søerne. Vi kickstarter ugen med en tur rundt i kanalerne efterfulgt af middag på den libanesiske café Mahalle i Nansensgade. København viser sig fra sin bedste side denne sidste søndag i juli. Og jeg glæder mig til at tilbringe den næste uge i byen…

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokal løber satser på sporten efter sejr i Europa

København falmer før tid